FAZÉK

Ezek­től az éte­lek­től jobb lehet a me­mó­riád

Kü­lö­nö­sen hasz­nos lehet a cikk­ben sze­replő táp­lá­lé­kok fo­gyasz­tása a vizs­ga­idő­szak­ban.
  • Szerző: M.M.

A kevés alvás, a stressz könnyen feledékenységhez vezethet, de ezekkel az ételekkel fel tudod turbózni a memóriádat. 

A sötét színű bogyós gyümölcsök gazdagok flavonoidokban, mely serkenti az agyat, így az áfonya és szeder napi fogyasztása igen javasolt. Az omega-3 zsírsavak számos pozitív hatása mellett a memóriádat is karban tartja. Természetesen a halakban fordul elő nagy mennyiségben, így érdemes heti kétszer halat fogyasztani.  A dióban, mogyoróban és mandulában E-vitamin található, mely segít megelőzni az időskori elbutulást. 

Fotó: thinkstock
Fotó: thinkstock