NÍNÓ

Ezek­nél a ha­tár­át­ke­lők­nél kez­dő­dik az ün­nepi sor­ban állás

Több ha­tár­át­ke­lő­nél is meg­nö­ve­ked­het a for­ga­lom az ün­ne­pek miatt. Szá­mos he­lyen ka­rá­cso­nyig csak a ki­lépő ol­da­lon vár­ható zsú­folt­ság, az ün­ne­pek után vi­szont mind­két irány­ban lehet szá­mí­tani tor­ló­dá­sokra. Ér­de­mes fi­gyelni a rend­őr­ség hon­lap­ját!
  • Szerző: Ripost

Közelednek az ünnepek, így a forgalom is megélénkül több határátkelőhelynél – egészen január közepéig. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Huber Krisztián tájékoztatása szerint főleg a röszkei és csanádpalotai átkelőknél kell számítani tumultusra.

Karácsonyig várhatóan a kilépő oldalon alakulhat ki nagyobb sor, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős forgalomra kell számítani. Röszkén a pravoszláv karácsony után, január 7-étől 20-áig a határátkelő belépő oldalán várható nagyobb forgalom.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: Sulyok László

A rendőrség közlése szerint torlódás esetén érdemes Szerbia felé célba venni a tiszaszigeti, ásotthalmi, bácsalmási, bácsszentgyörgyi – ezek reggel 7 óra és este 7 óra között üzemelnek –, illetve a folyamatosan üzemelő hercegszántói átkelőt.

Románia fele érdemes a folyamatosan üzemelő kiszombori és battonyai átkelőket használni.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a várható várakozási időkről érdemes a rendőrség Határinfó oldalán tájékozódni, illetve célszerű a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilalkalmazást használni.

Eközben a címlapon