INSIDER

Ezek­kel csal­ták lépre a ma­gyar vá­sár­ló­kat

Po­fát­la­nul ver­tek át több ezer em­bert a ke­res­ke­dők az el­múlt na­pok­ban. A Ri­post szom­bati szá­má­ban ír­tunk a kü­lön­féle trük­kök­ről, egye­bek mel­lett az akció előtti durva fel­ára­zá­sok­ról. Ol­va­só­ink a cikk meg­je­le­nése után ha­tal­mas kom­men­tár­adat­ban iga­zol­ták, hogy saj­nos valós a prob­léma, amely az idei Black Fri­dayt kí­sérte. Né­hány üz­let­ben egyéb­ként még min­dig tar­ta­nak az "ak­ciók."
  • Szerző: Ripost

Gengszterek módjára vertek át rengeteg magyar vásárlót az elmúlt napokban. Az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbb Black Friday így sokaknál nem örömünnep, inkább valóban fekete nap volt.

Szombati cikkünkben fotókkal bizonyítva írtunk olyan esetekről, amikor a Black Friday előtt olcsóbban lehetett megvásárolni egy-egy terméket, mint akciós áron. Az is előfordult, hogy egy cég két különböző akcióval hirdetett meg egy laptopot. Mivel az olcsóbb már nem volt készleten, a kevésbé leárazottat lehetett rendelni. Lapunk arról is beszámolt, hogy a fogyasztóvédők 514 vétkes kereskedőt büntetettek meg a Black Friday-akció keretében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Facebook-oldalát most elárasztották a cikkhez kapcsolódó kommentek, melyekben elkeseredett és dühös vásárlók számolnak be arról, hogy milyen anomáliákat tapasztaltak az üzletekben.

Az egyik kommentelő szerint szomorú, hogy sok termék árát ilyenkor 20-30 százalékkal megemelik és az akció napján ebből engednek ugyanennyit. De olyan is előfordul, hogy az akció alatt drágább, mint különben.

Egy másik hozzászóló szerint mindez azért történhet meg, mert az emberek ráharapnak az akciós árakra, és eszükbe sem jut, hogy rosszul is járhatnak.

Eközben a címlapon

Perszer olyan véleménnyel is találkoztunk az oldalon, miszerint ő el sem ment a boltokba, mert nem hisz ezekben az akciókban, így nem is tudták átvágni.

A kommenteket olvasva rendkívül elkeserítő, hogy mindez megtörténhet a vásárlókkal, és minden bizonnyal ez jövőre sem lesz másképp.