MEDICINA

Ezek­kel az éte­lek­kel ál­lít­ha­tod meg a haj­hul­lást

Eze­ket az éte­le­ket fo­gyaszd rend­sze­re­sen és bú­csút int­hetsz a za­varó, ál­landó haj­hul­lás­nak!

Régóta közismert, hogy a kiegyensúlyozott és vitamindús táplálkozással sokat tehetsz bőröd, hajad, körmeid egészségéért.

Vannak azonban olyan ételek, amelyek rendszeres fogyasztásával megállíthatod a hajhullást is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hajhullás, kopaszodás mértékében jelentős szerepe van a genetikának, hormonoknak, gyógyszereknek is, de a tápanyaghiány is felelős lehet érte. A jó hír az, hogy ezen tudsz változtatni, ha egészségesebben étkezel!

Mutatjuk, hogy miket spájzolj be az ügy érdekében:

Spenót

A spenót, a brokkoli és a mángold tökéletes A- és C-vitaminforrás, amelyekre a szervezetnek szüksége van a faggyú termeléséhez. Ez az olajos anyag ugyanis, melyet a hajhagymák választanak ki, természetes hajkondicionálónak számít. Vasra, kalciumra szintén szert tehetünk a sötétzöld leveles zöldségekből.

Lencse

Nemcsak a lencse bőséges fehérjetartalma segíti elő a haj növekedését, de vashoz, cinkhez és biotinhoz is hozzájutunk rajta keresztül. Ritkán, de előfordulhat, hogy a biotin hiánya törékennyé teszi a hajat. Érdemes hetente három vagy több csésze lencsét fogyasztani.

Eközben a címlapon

Máj

Főleg a hölgyek esetében a vashiány az egyik legjellemzőbb probléma. A májból készült ételekkel jelentősen pótolhatod  szervezetedből ezt a hiányzó ásványi anyagot.

Sovány szárnyasok

A csirke és a pulyka húsa magas fehérjetartalmú. Nem elegendő, vagy alacsony minőségű fehérje fogyasztása esetén gyenge, törékeny lehet a hajunk, a súlyos fehérjehiány hatására pedig a tincsek színe is fakulhat. A baromfihús ellát minket vassal is – csak profitálhatunk tehát a fogyasztásából.

Tojás

A tojás fontos fehérjeforrás, magnéziumot, szelént és A-vitamint tartalmaz. Ezeknek a tápanyagoknak fontos szerepe van a haj növekedésében és egészségének fennmaradásában. A tojást egyébként rengeteg formában fogyaszthatod, mindenképp tápláló a hajad számára.

Diófélék

A dió olyan élelmiszer, amely elengedhetetlen az egészséges és szép haj megőrzéséhez, gazdag szelén- és cinktartalma miatt. A dió alfa-linolénsavat is tartalmaz, amely segíti a haj kondicionálását. Igen jó cinkforrás a kesudió, a pekándió vagy a mandula is. A cinkhiány is járhat hajhullással, tehát érdemes a dióféléket mindenképpen beiktatni az étrendünkbe.