INSIDER

Eze­ket bá­multa a tömeg a pesti asz­fal­ton

Hi­he­tet­len, hogy mek­kora tömeg ve­rő­dött össze teg­nap azért, hogy ilyen őrült dol­got lát­has­son. Bu­da­pest bel­vá­rosa tel­je­sen fel­boly­dult, ami nem is csoda.
  • Szerző: Ripost

Csikorogtak és füstöltek a gumik, az aszfalton is jól látható nyomot hagytak tegnap a versenyautók kerekei Budapest belvárosában. A több ezer ember nem panaszkodhatott a kissé szeles, de alapvetően kellemes, napos időjárásra sem. A nézősereg azért gyűlt össze május 1-jén, hogy egyebek mellett a Formula-1 holland fenegyerekét, Max Verstappent figyelje, amint eszeveszett sebességgel száguld az Andrásy úton és környékén.

EZT OLVASTAD MÁR?

Budapest történelmi belvárosában immár hetedik alkalommal rendezték meg a Nagy Futamot, amelyen felvonult a hazai autó és motorsport színe-java, és persze külföldi sztárok is tiszteletüket tették. Ez a rendezvény minden évben jó alkalmat nyújt arra, hogy a nézők testközelből is láthassák a versenygépeket, személyesen találkozzanak a pilótákkal, és ehhez még csak messzire sem kell menni, hiszen az utcai parádé az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon zajlott.

A Formula-1-es autókon kívül a nézősereg láthatott oldtimereket, sőt túraautó- és ralibemutatót is. A nézők körében nagy sikert aratott Kiss Norbi és Michelisz Norbi autós parádéja is.

Az érdeklődést jól jellemezte, hogy Max Verstappen körül százak tolongtak, hogy az ifjú autóversenyző megajándékozza őket egy-egy autogrammal.

Emellett országszerte számos érdekes, vidám programokkal várták a kicsiket és szüleiket is a majálisi rendezvényeken.