ÚTISÚGÓ

Eze­ket a szü­reti mu­lat­sá­go­kat idén kár lenne ki­hagyni

Is­mer­jük meg, mi­lyen is az igazi ma­gyar szü­ret! Az or­szág leg­na­gyobb és leg­lát­vá­nyo­sabb, mu­lat­ság­gal egy­be­kö­tött szü­reti fel­vo­nu­lá­sait ajánl­juk, ami­ket vétek lenne ki­hagyni, ha él­mény­dús őszi prog­ramra vá­gyunk a nyár el­múl­tá­val.
  • Szerző: RIPOST

Villányi Vörösbor Fesztivál  -  Villány, 2018. október 4 - 7.

Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, fellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban. 

Mindszent Havi Mulatság – Bodrogkeresztúr, 2018. szeptember 29.

Hegyalja szívében, Bodrogkeresztúron hagyományosan minden ősszel megrendezik a Mindszent Havi Mulatságot.

Pincészetek, borászatok, szállásadók, ecetes, lekváros, sajtos, mindenki bemutatkozik!

Pénteken délután dűlőtúrák és borvacsora bodrogkeresztúri borokkal, szombaton tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás és aszúszedés, kiállítások, folk- és jazz koncertek, egész napos programok a borászatoknál, kézművesek, népi játékok és gyerekfoglalkozások. 

Füredi Szüret – Balatonfüred, 2018. október 19 - 21.

Eközben a címlapon

Háromnapos fesztivál a szüret jegyében Balatonfüreden. Látványos felvonulás, borlovagrend avatás, kulturális programok, vásár és gasztronómia a parton. Lesz kirakodóvásár, gyerekprogramok, előadások, koncertek, máglyagyújtás, must és borkóstoltatás, a Rizling Generáció jóvoltából bárki, aki kedvet érez, kipróbálhatja a szőlőpréselést is. 

Kőszegi Szüret - Kőszeg, 2018. szeptember 27 - 30.

A programsorozat központi eseménye a szombati jelmezes, szüreti karnevál. A háromnapos rendezvény alatt a város különböző pontjain a városba érkező fúvószenekarok térzenéit hallhatják a látogatók. Ezen kívül koncertek, sztárfellépők, helyi táncegyüttesek, zenekarok és vásár szórakoztatja a rendezvény vendégeit. 

Főtéri Szüreti Fesztivál - Esztergom, 2018. szeptember 28 - 30. 

2018-ban ismét élettel telik meg Esztergom főtere, a Széchenyi tér, ahol A III. Főtéri Szüreti Fesztivál programjai zajlanak majd. A fesztivál programjai ingyenesek! 

Szüreti Mulatság –  Hollókő, 2018. október 13. 

Október második szombatján a falu fiataljai díszes népviseletbe öltözve vonulnak fel a faluban, hirdetvén, hogy véget ért a szüret, és biztosított a jövő év bora. Számot adnak az év jeles történéseiről is mondókákkal, vidám falubeliekről költött fricskás versikékkel. 

Tokaji Szüreti Napok - Tokaj, 2018. október 5 - 7. 

A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket. Gyerekműsorok és foglalkozások, színes színpadi produkciók és a hagyományos szüreti felvonulás is szerepel a fesztivál programjában. 

Szoboszlói Szüreti Mulatság - Hajdúszoboszló, 2018. október 20 - 22. 

Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek.  A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek. 

Szüreti Vigadalom Szigligeten  - Szigliget, 2018. szeptember 29.

Évről évre egyre színesebb, látványosabb ez a felvonulás, ahol a hagyományokat felelevenítő népviseletben vonulnak fel a résztvevők. A menetben helyet kapnak néptánc csoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok, csikósok, maskarások.  A felvonuló kocsmáros és a pogácsát osztogató helyi asszonyok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan. 

Szüreti vigadalom és batyus bál Balatonkenesén - Balatonkenese, 2018. szeptember 29.   

Délután a Széchenyi parkban indul a szüreti vigadalom, melyet este a Sportcsarnokban batyus bál követ. A teljes program ingyenes mindenki számára.