ÉLETMÓDI

Ezek a legszebb görög szigetek

Görögország már csak egy karnyújtásnyira van Magyarországtól a fapados járatoknak köszönhetően, úgyhogy mindenképp érdemes lecsapni egy-egy kedvező ajánlatra. Most arra a kérdésre próbálunk meg válaszolni, hogy a hatalmas kínálatból melyik csodás szigetet válasszuk a következő nyaralásunk helyszínéül.
  • Szerző: Ripost

A válaszadáshoz a legnagyobb internetes utazási oldalt, a Tripadvisort vettük segítségül, hiszen a portál olvasói döntöttek, hogy szerintük melyek a leggyönyörűbb görög szigetek.

1. Santorini

Santorinit, az Égei-tenger gyöngyszemét nem csak Görögország, hanem a világ egyik legszebb szigeteként tartják számon. A csupa fehér házak, fekete, fehér és vörös színű homokkal borított tengerpartok festői környezetet varázsolnak. Santorinire Magyarországról még nincs közvetlen fapados járat, de egy athéni átszállással könnyen elérhető. Aki esetleg vízi úton közelítené meg ezt a csodás szigetet, az Athénban és Krétában is hajóra tud szállni.

2. Kréta

Kréta a hihetetlen sokszínűségével került be a köztudatba, hiszen a legnagyobb görög sziget nem csak történelmi emlékekben gazdag, hanem a hangulatos hegyi településeiről, kanyonjairól, számos nagyszerű strandjáról, kiváló ételeiről és kedves lakosairól is híres. A homokos tengerpartoktól kezdve a sziklás öblökön és a szórakozó egységeken keresztül az apró, autentikus falvakig mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet.

3. Rodosz

Rodosz tökéletes programlehetőségeket kínál a szórakozni és a kikapcsolódni vágyó utazóknak, hiszen egy strandon töltött hosszú nap után számos étterem, bár és éjszakai klub közül válogathatunk. A szigeten kiválóak a sportolási lehetőségek, ezért partjait a szörfösök is előszeretettel látogatják.

4. Míkonosz

A magyar turisták körében Míkonosz még nem annyira népszerű nyaralóhely, talán azért mert Santorinivel ellentétben a kis pénztárcájú utazóknak nem igazán kínál szálláslehetőségeket. A sziget elit nyaralóhelynek számít, számtalan magyar és külföldi híresség is megfordult már rajta. A legszebb kilátásért és a hangulatos utcácskákért a „Kis Velence” városrészt keressük föl.

5. Zákinthosz

Habár Zákinthoszon nem találunk olyan sok történelmi nevezetességet, mint a már említett helyszíneken, de a sziget még így is tökéletes választás, ha leginkább egy pihentető nyaralásra vágyunk. Érdemes befizetni a szigetet megkerülő hajótúrára, de még tengeri teknős lesre is elindulhatunk. Ha mégiscsak beiktatnánk egy kis kulturális programot, akkor egynapos kirándulás keretei között Olimpiát is felkereshetjük.

6. Korfu

Korfu a legzöldebb görög sziget, ahol végtelen olajfaligetek, ciprusok és színpompás virágok uralják a látképet. A sziget békés, barátságos környezete leginkább a csendesebb nyaralásra nyújt lehetőséget. Korfu városában sétálva szinte Olaszországban érezhetjük magunkat, hiszen a sziget több száz éven keresztül a Velencei Köztársaság részét képezte. Az utazásból semmiképp se hagyjuk ki a Sissi kastélyt, továbbá Paleokasztríca és Pelekas partjait.

Szállásfoglalásért keresd föl az Utazómajom oldalát: http://szallasok.utazomajom.hu/

A teljes lista itt olvasható: https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Islands-cTop-g189398