RIPOSTER

Ez történt az M1-es autópályán, azonnal hívni kellett a 112-t

Minden perc számított a drámai pillanatokban!
  • Szerző: RIPOST

A törökbálinti Székely Dénes kocsija anyósülésén vezette le, pusztán telefonos segítséggel felesége szülését, mindenféle előképzettség nélkül - írja a Bors. Feleségénél csütörtök hajnalban kezdődtek a fájások törökbálinti otthonukban. Dénes azonnal kocsiba pattant vele, és célba vették a kórházat. De – mint reggelente szokás – bent ragadtak a dugóban az M1-es autópályán. Dénes nem esett pánikba: ura volt a helyzetnek. Mint a lapnak felelevenítette, azt tette, amit a belső hangja súgott, ösztönből cselekedett.

Gyorsan megálltam, hívtam a 112-t, ők kapcsolták a mentőket. Egy úriember kezdte mondani, mit csináljak, de akkor már a feleségem kvázi térdelt az első ülésen. Úgy szülte meg a kicsit. Ez a szituáció még a diszpécsernek is új volt. Azt tanácsolta, segítsem a hátsó ülésre az anyát, de mondtam neki, hogy esélyem sincs

– mondja meghatódva nem mindennapi történetük folytatását a már há­romszoros apuka. Gergő megszületett, ott, az anyósülésen.

Egy cégnél projektvezetőként dolgozó apának és anyának szinte egy emberként gratuláltak az ország minden pontjáról az Országos Mentőszolgálat által a közösségi oldalra feltöltött történet után. Sokak szerint nem sok férfinak lett volna ennyi lé­lek­jelenléte.