DIÉTA

Ez tör­té­nik a tes­ted­del, ha 40 napig el­ha­gyod az al­ko­holt és az édes­sé­get

Mi tör­té­nik, ha közel hat hétre tel­je­sen el­tün­te­ted az ét­ren­ded­ből az al­ko­holt és a cuk­rot? Vajon lehet egy­szerre, min­den át­me­net nél­kül sza­kí­tani ezek­kel a káros anya­gok­kal? Mihez kez­desz a par­ti­kon? És hogy re­a­gál a szer­ve­ze­ted?
címkék:

Drasztikus váltás

Az alkoholról és a cukorról való lemondás olyan, mintha lerántanánk egy ragtapaszt: ha átmenet és vacillálás nélkül csinálod, csak egy pillanatig fáj. Légy eltökélt akkor is, ha a munkatársad csokival kínál, és ne egyél egyetlen falatot sem: a csalás az csalás, akkor is, ha csak egy falatot eszel és egy kortyot iszol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A társadalom ellened dolgozik

Ha nem felelsz meg az általános társadalmi normáknak, mindenki feljogosítva érzi magát, hogy beleszóljon az életedbe. Márpedig a társadalmi norma manapság sajnos az alkohol és az édesség szinte korlátlan fogyasztása. Így jó, ha előre felkészülsz az olyan helyzetekre, amikor majd megkérdik, beteg vagy-e, hogy nem iszol, vagy mindenáron megpróbálnak majd rábeszélni egy sütire.

Meg kell tanulnod színlelni

A társadalom számára még mindig elfogadhatóbb, ha az alakodra hivatkozva nem sütizel, mint ha egyáltalán nem iszol egy társasági összejövetelen. Néha érdemes úgy tenned, mintha a narancslé a kezedben vodka-narancs lenne – így nem kell mindig magyarázkodnod.

Tényleg jót tesz a testednek

Hamarosan érezni fogod, mennyi energiád marad, ha nem szívja el az alkohol és a cukor. Ráadásul aludni is sokkal jobban fogsz!

Egy hét után már nem is hiányzik

Elég pár napnak eltelnie a kezdőstől, és azt fogod észrevenni, hogy sem az alkoholt, sem a cukrot nem igényled már annyira. A cukor- és alkoholmentesség hatását viszont nagyon is érezni fogod, deréktájt: innen hamar olvadni kezdenek a kilók – ráadásul a pénztárcádban is több marad.

címkék: