KIAJOBB

Ez nagyot szólna, erre készül a Videoton

Egyetlen magyar futball-csapat maradt állva a nemzetközi porondon. A Videoton a Bordeaux-ot fogadja.
  • Szerző: mv

Egygólos hátrányból várja a Videoton a Bordeaux elleni mai hazai visszavágót a labdarúgó Európa-liga-selejtezőjében. Bravúrra készül a magyar csapat.

A Bordeaux csupán 2-1-re verte a Videotont a párharc első mérkőzésén, vagyis a magyar csapat jó esélyekkel lép pályára a csütörtöki visszavágón. Persze klubjaink az utóbbi évtizedekben csak elvétve jutottak tovább topligás rivális ellen azt követően, hogy az első meccsen hátrányba kerültek, de talán a fehérvári gárda végre meglepetést okoz.

Legutóbb a Pintér Attila vezette győrieknek sikerült a bravúr, miután a Montpellier-t búcsúztatták, előtte viszont egészen 1985-ig kell vissza menni az időben, és éppen a Videoton sikerét citálhatjuk: Kovács Ferenc együttese a Manchester Unitedet ejtette ki.

Vagyis a Vidi előtt egyrészt az elődök példája lebeghet, másrészt pedig az a tény, hogy Bordeaux-ban nem játszottak alárendelt szerepet. Ráadásul a fehérvári gárda eddig 56-szor játszott odahaza a különböző nemzetközi sorozatokban és 35-ször nyert. Ebből 34 eredmény csütörtökön továbbjutást érne…

A fehérvári gárda telt ház előtt játszhat, valamennyi jegy elfogyott a mérkőzésre. A Videoton-Bordeaux meccset csütörtökön 19 órától játsszák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?