INSIDER

Ez már biz­tos: Min­den idők leg­for­róbb nyara jön, ké­szülj fel rá

Per­zselő hőség, szá­raz le­vegő és csa­pa­dék­men­tes nyár: a 2017-es év lesz a leg­for­róbb, ami­óta a 19. szá­zad kö­ze­pén meg­kezd­ték a rend­sze­res mé­ré­se­ket - jelzi az ame­ri­kai me­te­o­ro­ló­gu­so­kat tö­mö­rítő Ac­cuWeat­her. A hő­sé­get a pénz­tár­cán­kon is érez­zük, las­san Ma­gyar­or­szá­gon is többe kerül a hűtés, mint a fűtés.
  • Szerző: RIPOST

Kóstolót kaphattunk az idei rendkívüli nyárból tegnap: szokatlanul meleg, 29-30 fok volt. A hosszútávú előrejelzés szerint az idei nyár az eddigi legmelegebb lesz! A meteorológusokat tömörítő amerikai szervezet, az AccuWeather szerint Európára elviselhetetlen időjárás köszönt, hosszan tartó hőségre kell számítani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Különösen júliusban, augusztusban lehetnek veszélyes hőséghullámok. Legalább egyszer lesz egy egész hétig tartó, extrém forró időszak. Az átlaghőmérséklet 32 fok körül várható, megdőlnek a melegrekordok

- mondta Alan Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa.

A napsütés miatt ritka vendég lesz az eső, nyár végére állandósulhat a szárazság

– tette hozzá.

ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ

Dávid Mihály mérnök, aki egyedi számítási módja szerint készíti az éves időjárás-előrejelzést, szintén úgy véli, hogy idén sokkal melegebb lesz, mint tavaly. A május végi kisebb lehűlés után június elejétől

egészen szeptember 7-ig tartósan meleg lesz,

sokszor mérhetünk 30 fok feletti hőmérsékletet. Számításai szerint szeptember 7-én lesz az első hideg nap, az első őszi fagy pedig október 12-vel érkezhet. A szakértő jóslata szerint is kevés lesz a csapadék.

Dávid Mihály
Dávid Mihály

Hogy mi várható még ránk idén nyáron és mennyit fogunk költeni a hűtésre, a RIPOST szombati számából kiderül!