FAZÉK

Ez lett a nyár legfinomabb sütije: Habos ribizlipite

Ebből a most érő, savanykás gyümölcsből remek sütit süthetünk.
  • Szerző: Ripost

    Hozzávalók:

  •     5 dkg vaj
  •     3 tojás
  •     15 + 20 dkg cukor
  •     1 csomag vaníliás cukor
  •     25 dkg liszt
  •     2 teáskanál sütőpor
  •     1 dl tej
  •     50 dkg ribizli + a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A tésztához olvasszuk meg a vajat. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel keverjük ki, közben adjunk hozzá 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet vegyítsük el a sütőporral, és keverjük a krémbe, lazítjuk a tejjel. Simítsuk a formába, és a sütőben kb. süssük 15 percig. A tojásfehérjét ezalatt egy csipet sóval verjük kemény habbá, és folyamatosan szitáljuk bele a maradék cukrot.

Óvatosan forgassuk bele a ribizli szemeket.

A sütőt vegyük le 150 C-ra. A habot kenjük a süteményre, és további 15-20 percig süssük, amíg a teteje kicsit megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.