FAZÉK
Ez lett a nyár legfinomabb sütije: Habos ribizlipite
Ebből a most érő, savanykás gyümölcsből remek sütit süthetünk.- Szerző: Ripost
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 + 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 dl tej
- 50 dkg ribizli + a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A tésztához olvasszuk meg a vajat. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel keverjük ki, közben adjunk hozzá 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet vegyítsük el a sütőporral, és keverjük a krémbe, lazítjuk a tejjel. Simítsuk a formába, és a sütőben kb. süssük 15 percig. A tojásfehérjét ezalatt egy csipet sóval verjük kemény habbá, és folyamatosan szitáljuk bele a maradék cukrot.
Óvatosan forgassuk bele a ribizli szemeket.
A sütőt vegyük le 150 C-ra. A habot kenjük a süteményre, és további 15-20 percig süssük, amíg a teteje kicsit megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.