FITTFAZÉK

Ez lett a ma­gyar di­é­tá­zók ked­vence: bom­basz­ti­kus cit­ro­mos tú­ró­torta

Man­du­lás és cit­ro­mos lett a glu­tén­men­tes tú­ró­torta. Lágy, de mégis őrü­le­te­sen in­ten­zív. Fi­no­mí­tott cuk­rot nem tar­tal­maz, mégis éde­sen olvad el a szád­ban.

Előkészítés: 20 perc, Sütési idő: 40 perc. Kevés cukorral készül, mert a mandula maga is édeskés. Lágy és tömény egyszerre, és nagyon intenzív! A reszelt citromhéj illatossá és különlegesen finommá varázsolja.

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 300 g (2 és ½ csésze) darált mandula
  • 250 g (1 csésze) túró
  • 130 g (5/8 csésze) diétás édesítő
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 4 tojás, sárgájára és fehérjére szedve (szobahőmérsékletű)
  • 1 csipet só
  • 130 g (1/2 csésze) vaj
  • 1 organikus citrom reszelt héja
  • 5 ek. mandulaforgács a tetejét megszórni

Elkészítés:

Fotó: Pinterest

1. Verd fel a tojássárgájákat a cukorral.

Fotó: Pinterest

2. Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól keverd össze. Legyen nagyon krémes, a színe pedig halvány.

Fotó: Pinterest

3. Verd keményre a tojásfehérjéket a sóval. Két részletben, óvatosan kavard bele a vajas keverékbe, és jól elegyítsd.

4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott, 24 cm átmérőjű, kerek formába. Egy kanállal simítsd el a tetejét.

Fotó: Pinterest

5. Picit nedvesítsd be a mandulaforgácsot, hogy ne égjen meg, és szórd a tészta tetejére.

Eközben a címlapon

6. Süsd 160 Celsius-fokon 40 percig. Szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy meglásd, megsült-e. Ha még ragad, told vissza kicsit.

Tipp:

Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Ha hagysz belőle, meglátod, másnapra még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor megszórhatod diétás porcukorral.