RIPOSTER

Ez az igazi ki­hí­vás, itt a ma­gyar app­li­ká­ció a gyil­kos Kék Bálna ellen

Ha­ma­ro­san el­ér­hető lesz az Igazi Zöld Ele­fánt app­li­ká­ció, ami­vel az ön­gyil­kos játék miatt sze­retne egy másik al­ter­na­tí­vát az or­szág tör­té­ne­lem­ta­nára, Jocó bácsi.

Mozgalmat indított a Kék Bálnával szemben egy magyar pedagógus, a sokak által ismert és szeretett Jocó bácsi a Facebook-oldalán keresztül. Ahogy a -nak is mesélte, arra próbálta meg felhívni a figyelmet, hogy olyan a fiatalok lesznek a Kék Bálna áldozatai, akik nem kapnak elegendő figyelmet a környezetüktől. Beszélgetésre, mosolygásra próbálta ösztönözni őket, és arra, hogy vegyék észre a  világ szép oldalát.

Jocó bácsi az Igazi Zöld Elefántnak nevezte el kihívását, amely az elmúlt időszakban annyira kinőtte magát, hogy előadásokra, beszélgetésekre hívják az ötletgazdát. A kétkönyves celebtanár ugyanakkor egy applikációt is tervezett az Igazi Zöld Elefánthoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A rohanó világunkban mindenki, pláne a fiatalok telefonon élik az életüket. Programokat töltenek le, egymással versenyeznek, emiatt gondoltam, hogy jó ötlet lenne egy kedves kihívásra invitálni őket, ami nem is a versenyről, hanem az odafordulásról szól

– nyilatkozta a RIPOST%-nak Jocó bácsi, azaz Balatoni József.

Applikációt tervezett Jocó bácsi
Applikációt tervezett Jocó bácsi
Fotó: Facebook

A történelemtanár szerint a hamarosan elérhető applikáció segít a gyerekeknek abban, hogy a világ napfényes oldalát is meglássák, emellett tanító, építő szándéka is lesz az Igazi Zöld Elefánt appnak.

Minden napra jut egy-egy kihívás, amit maguknak osztanak be, de a felhasználók is ajánlhatnak feladatokat, amiket folyamatosan beépítünk majd a játékba. Emellett napi aranyköpések, idézetek is lesznek. A fejlesztők gőzerővel dolgoznak, a napokban mindhárom platformon ingyenesen letölthető lesz majd az Igazi Zöld Elefánt

– mondta bizakodva Jocó bácsi.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!