SIKK

Ez az egy­szerű sminkt­rükk éve­ket fi­a­ta­lít raj­tad

Sze­ret­néd, ha lenne egy olyan vil­lám­gyors sminkt­rükk, ame­lyik­től sok­kal fi­a­ta­labb­nak lát­szik az arcod? Meg­nyug­tat­ha­tunk, van ilyen. És még csak profi smin­kes­nek sem kell len­ned hozzá.

A „csodaszert” kontraszt-hatásnak hívják: pszichológiai kutatások szerint az emberek fiatalabbnak látják azt az arcot, amelyik kontrasztos, azzal szemben, ahol a kontrasztok halványabbak. Épp ezért az a cél, hogy a sminkkel erősítsd az arcodon jelen levő kontrasztot azzal, hogy kiemeled a szemed, az ajkad és a szemöldököd. Megmutatjuk, hogy csináld.

Ajak

Kontúrozd az ajkaidat a természetes árnyalatukhoz közel álló színnel közvetlenül a felső ajak vonala fölött, és picivel az alsó ajak alatt. Ujjal kicsit dolgozd el a kontúrvonalat, hogy ne tűnjön nagyon „megcsináltnak”. A kontúrceruzával színezd az ajkadat, és fejezd be a művet nude szájfénnyel, vagy selymes fényű rúzzsal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szem

A szemhéj árka környékére vigyél fel középbarna szemhéjport. A szempillák fölé, a szemhéjra sötétbarna szemhéjpor kerüljön, fekete szemkontúr helyett közvetlenül a szempillák tövében is ezt dolgozd el. Végül göndörítsd a pilláidat, és vigyél fel az alsó és felső pillákra is egy réteg szempillaspirált

Szemöldök

Az eredeti színéhez illő szemöldökceruzával adj neki formát (ha barna a hajad, a hajszínednél egy árnyalattal világosabbal dolgozz, ha szőke vagy, akkor egy-két árnyalattal sötétebb ceruzát válassz. A vörös hajúak a hajszínükhöz illő ceruzát vessenek be). Töltsd ki az esetleges hiányokat rövid, a szemöldökszálakra hasonlító vonalkákkal, végül pedig fixáld az egészet átlátszó szemöldökzselével.