ÉLETMÓDI

Ez az 5 kérdés foglalkoztatja valójában a nőket a szexről

Szinte minden nő fejében ott motoszkál ez az öt kérdés, de csak kevesen merik feltenni őket.
címkék:

Rengeteg szexualitással kapcsolatos kérdést nem mernek feltenni a nők pusztán azért, mert kellemetlennek találják az adott témát. Szinte mindenkinek vannak ilyen kínosnak gondolt ál-tabu kérdései, melyek legtöbb esetben teljesen hétköznapiak és válaszolni rájuk sem különösebben nehéz.

Kulturális okokból fakadóan a férfiakkal szemben sokkal elnézőbb a társadalom a kirívó szexuális vágyakkal kapcsolatban, a nők többsége viszont félve vall vagy kérdez intim dolgokról, mert félnek tőle, hogy emiatt esetleg szajhának bélyegeznék őket. A sok elfojtott kérdés viszont egyenes út egy sor mentális betegséghez.  Ezért jobb úrrá lenni a stigmatikus félelmeken és beszélni a hétköznapi szexualitásról. A Mirror egyik cikke pedig összeszedte az 5 leggyakoribb intim kérdést, ami a legtöbb nő fejében motoszkál.

1. Szeretem a leszbikus pornót és rendszeresen nézek ilyen filmeket. Ez normális?

A férfi és női pornófogyasztási szokások eltérőek. Míg a férfiak leginkább a porondon lévő hölgy miatt nézik, és beleképzelik magukat a férfi szereplő helyébe, addig a nőknél ez teljesen máshogy működik. A nőket maguk az élvezetnek a pillanatai, azok képek izgatják fel, ami gyakorta a leszbikus felvételekben nyilvánulnak meg igazán.

2. Hetente átlagosan ötször nyúlok magamhoz. Ez normális?

Az önkielégítés egy remek formája a stresszlevezetésnek és az álmatlanság leküzdésének. A maszturbáció a nők egyik szexuális szokása. Mindaddig, míg nem okoz problémát a kapcsolatban vagy a hétköznapi életben, addig kell csinálni, míg jó - fogalmazott a témával kapcsolatban Dr. Kelly Suschinsky szexuálterapeuta.

3. Az normális, ha az anális szexet jobban szeretem, mint a vaginálisat?

Jessica O'Reilly szexológus magyarázata szerint az a terület valóban sokkal érzékenyebb és több idegszál van benne, így nem meglepő, hogy intenzív orgazmust tud nyújtani. Ez az oka, hogy sokan az első ilyen orgazmus után még többet akarnak. Azt javasolja, hogy a szexuális együttlét előtt a párok nyugodtan melegítsenek be játékokkal, segédeszközökkel, amelyek segítenek ellazítani a gyönyör hátsó kapujának izmait.

4. Aggódom, mert a párom színleli az orgazmust

A közhiedelem szerint a nők a legnagyobb színészek a hálószobában, de valójában az emberek 30 százaléka meg szokta játszani, hogy eljut a csúcspontra. A szexuális szakértő, mondta: Az orgazmusra való képességet befolyásolhatja az alkohol, a fáradtság, a stressz és némely gyógyszerek is. A szex lényege nem mindig az, hogy a párok átlépjenek a célvonalon, az oda vezető út is lehet élvezetes. - fogalmazott a téma szakértője, Dr. Kat van Kirk.

5. Normális, ha a puncim szex közben szellentésre hasonlító hangokat ad ki?

Bár valóban nem a legszexibb jelenség, de semmi természetellenes nincs benne. Szex közben vaginába szoruló, majd onnan az aktus alatt kiszorított levegő miatt keletkeznek ilyen hangok, amelyek egyébként legnagyobb valószínűséggel kutyapózban fordulnak elő.

címkék: