DIÉTA

Ta­va­szi zsír­ége­tés és gyors fo­gyás: Ez a zöld­ség a leg­jobb se­gít­ség!

Ha be­épí­ted a ta­va­szi di­é­tádba ezt, akkor sok­kal lát­vá­nyo­sabb lesz az ered­mény, mint hin­néd.

Úgy tört ránk a tavasz, hogy most már biztosan tudjuk: félretehetjük a nagykabátot, előkerülhetnek a lengébb szoknyák, és jó volna végre megszabadulni a kilóktól, melyek télen ránk rakódtak. Ehhez először is az étrendeden szükséges változtatnod, de mielőtt nagyon kétségbeesnél, mielőtt drasztikus koplalásba kezdenél, inkább tájékozódj egy kicsit!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez az, amiben most segítünk neked! A legjobb ugyanis, amit tehetsz, ha éhezés helyett egészségesen és kellemesen diétázol. Ebben segít neked, ha csökkented a szénhidrátot, és ha a most következő alapanyagoknak fontos szerepet szánsz az étrendedben. Okos választással szinte leolvad rólad a felesleg!

1. Spenót

Fotó: Pinterest

Egy tanulmány szerint azok, akik a reggelijükhöz spenótot adtak, 30%-kal nagyobb hatékonysággal fogytak, mint azok, akik a kísérletben ugyanazt a menüt fogyasztották, viszont spenót nélkül. Ennek oka minden bizonnyal az arginin, mely a spenótban bőségesen megtalálható.

2. Spárga

A spárga főképp a pajzsmirigy aktivizálásával segít abban, hogy megszabadulj a fölöslegtől. Ezt szeléntartalma okozza, kis túlzással akár azt is mondhatjuk, hogy megakadályozza a zsír felszívódását és lerakódását a belekből. Nemcsak egészséges, nagyon finom is a spárga. Most jön a szezon, ne hagyd ki! IDE KATTINTVA isteni recepteket találsz.

3. Cukkini

Zseniális társ a diétában, a cukkini a legjobb választás, ha fogyni szeretnél! Gyakorlatilag nincs benne szénhidrát, viszont rosttartalma segít felpörgetni az anyagcsere folyamatokat, így támogatja a fogyást. A cukkini elképesztően sokoldalú: kiránthatod, vagy készíthetsz belőle fasírtot, vagy spagettit, sőt részben a lisztet is helyettesítheted vele! Remek pizzatésztát gyúrhatsz cukkiniből, de süthetsz belőle kenyeret, sőt süteményt is. Minél jobban bevonod az étrendedbe, annál gyorsabban szabadulsz meg a pluszkilóktól! 

Távolról sincs vége! A folytatásért LAPOZZ!