FAZÉK

Ez a ta­va­szi fi­nom­ság jobb, mint a po­gá­csa

Néha a leg­egy­sze­rűbb éte­lek a leg­fi­no­mab­bak. Ezt a sós ha­rap­ni­va­lót ehe­ted ma­gá­ban egy kis ma­jo­né­zes már­tás­sal, de krém­le­ve­sek mellé is kí­nál­ha­tod.

Spárga leveles tésztába tekerve

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt a tetejére

Így készítsd el:

1. A spárgákat mosd meg ( ha szükséges hámozd ), és enyhén sós, forró vízben 5-6 percig párold, hogy roppanós maradjon.

2. Szedd hideg vizes tálba, csöpögtesd le, és papírtörlőn felsorakoztatva itasd le.

3. Vágd le a leveles tésztábóla szükséges mennyiségű csíkot, és tekerd a spárgákra. Sütőpapírral bélelt tepsire tekerd fel, kend meg a tésztát a felvert tojással és a tetejét szórd meg a reszelt sajttal

4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre.

Eközben a címlapon