FAZÉK

Ez a ta­vasz ked­vence: töl­tött lesz a bun­dás ke­nyér

Szám­ta­lan bun­dás ke­nyér re­cep­tet is­mer­hetsz, de ezt a fi­nom­sá­got tuti nem pró­bál­tad még ki. A ta­va­szi reg­ge­lik ked­vence lehet, egé­szen biz­tos, hogy imádni fog­ják a gye­re­kek is!

Isteni reggelit vagy gyors édességet készíthetsz, íme a  fantasztikus  töltött bundás kenyér! Mutatjuk a receptet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Töltött bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 2-3 db alma
  • 1 ek. citromlé
  • fahéj
  • 70 g cukor
  • 10-12 szeletelt ( toast ) kenyér
  • 120 g krémsajt
  • 2 tojás
  • 45 ml tej
  • vaj
  • méz

Így készítsd el:

1. Hámozd meg az almát. Vágd fel apró kockákra. Tedd bele egy kis lábosba, öntsd hozzá a citromlevet, 1 evőkanál fahéjat. Melegítsd 3 percen keresztül, közben keverd meg.

2. Tedd át a tölteléket egy kisebb tálkába. Egy másik tálba rakj cukrot, és egy ek. fahéjat. Keverd össze.

3. Vágd le a kenyér héját. Majd sodrófával nyújtsd meg a kenyérszeleteket, amíg laposak nem lesznek. Kend meg őket krémsajttal. Majd rakj bele egy kevés tölteléket. Annyit, hogy utána fel tudd tekerni a lapított, töltött kenyérszeleteket, tekercs formába.

Eközben a címlapon

4. Verd fel a tojásokat, és öntsd hozzá a tejet. Keverd össze.

5. Kevés vajon, közepes tűzön süsd meg a tekercseket, úgy, hogy előtte belemártod őket egy pillanatra a tojásbundába. Sütés közben forgasd meg a tekercseket, hogy mindenhol szép aranybarnák legyenek. Végül forgasd meg a megsült tekercseket a cukros, fahéjas bundában, mártsd bele egy kis mézbe.

Tálald ízlésesen, jó étvágyat!