FAZÉK

Ez a sós fi­nom­ság lesz a kö­vet­kező hetek leg­na­gyobb sztárja

A med­ve­hagy­más tök­ma­gos muffin gyor­sab­ban el­ké­szít­hető, mint a po­gá­csa. Íme az egy­szerű re­cept, egy­sze­rűen nem tudod el­ron­tani.
Fotó: 123RF

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  •      30 dkg liszt
  •     10 dkg feta sajt
  •     5 dkg reszelt füstölt sajt
  •     2 dl tejföl
  •     1 dl olívaolaj
  •     2 tojás felverve
  •     1 csokor medvehagyma, apróra vágva
  •     1 zacskó sütőpor
  •     1 teáskanál só
  •     ízlés szerint bors
  •     tetejére tökmag

Így készítsd el:

1. Öntsd egy tálba a lisztet, add hozzá a sót, a borsot, a sütőport, és keverd jól össze.

2. Egy másik tálba üsd fel a tojásokat, öntsd hozzá a tejfölt, az olajat, és dolgozd simára a masszát. Forgasd hozzá a szárad elegyet és dobd bele a medvehagymát és a morzsolt fetát.

3. A muffinformátbéleld ki papírkapszlikkal, és rakd bele a tésztát. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, tökmaggal.

4. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt.

Eközben a címlapon