FITTFAZÉK

Ez a mennyei tú­ró­po­gá­csa lett a di­é­tá­zók reg­geli ked­vence

Sze­ret­néd va­la­mi­lyen finom, fe­hér­je­dús reg­ge­li­vel in­dí­tani a napot? Ezt a tú­ró­po­gá­csát na­gyobb mennyi­ség­ben, előre is el­ké­szít­he­ted, mik­ró­ban meg­me­le­gít­he­ted, és akár úton a mun­kába is el­fo­gyaszt­ha­tod.
címkék:

A túró, a tojás, a sajt és a sonka mind remek fehérjeforrások. Ha egy finom túrós-tojásos pogácsában kombinálod őket, máris kész a szuper, fehérjedús reggeli. A hűtőben viszonylag sokáig eláll, fogyasztás előtt csak annyi a teendőd, hogy a mikróban felmelegíted. Túl sokáig viszont ne mikrózd, nehogy megkeményedjen. Egy pogácsa fehérjetartalma is garantálja, hogy délig ne légy újra éhes. De nyugodtan elfogyaszthatsz belőle többet is, akár a munkába vezető útra is magaddal viheted.

Sajtos túrópogácsa

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2/3 csésze túró

2/3 csésze mandulaliszt

4 tojás felverve

½ csésze reszelt sajt

Eközben a címlapon

¼ csésze reszelt parmezán

¼ csésze teljes kiőrlésű liszt (ha szükséges, gluténmentes liszt)

¼ csésze apróra vágott sonka (pl. pulykasonka)

3 evőkanál víz

2 evőkanál karikákra vágott újhagyma

1 teáskanál sütőpor

¼ teáskanál só

Így készítsd el:

Fotó: Pinterest

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Vajazz ki vagy olajozz ki egy muffinsütőt, 6 muffincsészével.

2. Keverd össze alaposan a túrót, a parmezánt, a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a tojást, a vizet és a sót. Ezután finoman keverd hozzá a sonkát, a reszelt sajtot és a zöldhagymát is.

3. Oszd el a tésztát a muffinsütő 6 mélyedésében, majd süsd meg 25-30 perc alatt a pogácsákat. Ha hűteni és mikrózni akarod, akkor inkább 25 percig, ha azonnal fogyasztanád, akkor 30 percig süsd őket.

címkék: