KEDVENC

Ez a magyar vizsla az amerikai hadsereg büszkesége!

Matka K9-es minősítésû katonai kiképzés után a Capitolium épületében teljesít szolgálatot. Beosztása igen komoly: ő az első számú bombakereső!

Matkát, a másfél éves magyar vizslalányt rendkívül alapos katonai, úgynevezett K9-es képzésen készítették fel arra, hogy biztonsággal meg tudja védeni Minnesota államban a Capitolium épületét. A kivételes képességekkel rendelkező vizsla a napokban az amerikai sajtó képviselőinek is megmutatta tudását.

Matka, beosztásából kifolyólag, állandó készenlétben van. Gazdájával folyamatosan járőröznek a kiemelt fontosságú épületben, a vizsla pedig lelkiismeretesen szimatol. Ha gyanús szagot fog az ott hagyott táskák, csomagok, kabátok, egyéb tárgyak felől, fegyelmezetten leül és vár. A biztonsági szolgálat ekkor azonnal akcióba lép.

A K9-es egység tagjaként a vizsla elsődleges feladata a biztonság szavatolása, akár élete feláldozásával is. Minden esetben őt küldik előre, ha valami gond van. De a biztonsági szolgálat tagjaként ő fésüli át a hatalmas épületet például a fontos állami rendezvények előtt és után is.

A magyar vizslát kiváló természete miatt választották erre a felelősségteljes posztra. A biztonsági csapat vezetője szerint a magyar vizsla béketűrő, barátságos és rendkívül intelligens kutya, Matkát épp ezért nagyon is megbecsülik és persze szeretik.

 

Forrás: fox9.com

 

 

 

És ezeket olvastad már?