DIÉTA

Ez a legfinomabb diétás torta: Epres-mascarponés álom

Újabb diétás recepttel álltak elő Norbi rajongói. Ez a torta nemcsak gyönyörû, de isteni finom is! Tutira nem hizlal, hiszen nincs benne cukor és fehér liszt sem! Ki ne hagyd!
címkék:

Nincs is finomabb és egészségesebb gyümölcs a friss epernél, ráadásul a fogyókúrába is nagyszerűen beilleszthető! Ennek a tortának a krémjétől és a piskótájától sem fognak rád rakódni a kilók! Hiszen a krémjében mascarpone és tejszín van, tésztájának alapja pedig szénhidrát csökkentett lisztből és dióból készül. Ha fogyókúrás finomságra vágysz, és tanácstalan vagy, hogy mit süss, próbáld ki! Ezzel a diétás tortával mindenkit le fogsz venni a lábáról! Nemcsak a látvány, de az ízvilág is tökéletes!

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 15 db tojás
  • 150 g Norbi liszt
  • 50 g darált dió (el is hagyható)
  • U1 Lovely Sweet ízlés szerint
  • 1-2 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 1 db citrom (leve, reszelt héja)
  • ízlés szerint U1 Lovely Sweet
  • expressz zselatin fix
  • 250 g eper (+ néhány szem a díszítéshez)

Így készítsd a piskótát:

- Válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá pici sóval, és édesítőszerrel. A sárgáját is keverd ki.

- Mérd ki a lisztet, a darált diót és jól keverd össze a sütőporral.

- A felvert fehérjébe forgasd bele a tojássárgáját, majd óvatosan a darált diós, lisztes keveréket több részletben.

- Öntsd a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába.

- Előmelegített sütőben 180 fokon süsd készre.

Ha kész, hűtsd ki és vágd fel úgy, hogy 3 piskótalapot kapj belőle.

Ha ez nem nyeri el a tetszésedet, akkor itt találsz egy másik kitűnő diétás piskóta receptet.

Krém elkészítése:

- A mascarponéhoz add hozzá az édesítőszert (ízlés szerinti mennyiséget), a citrom levét, reszelt héját és keverd össze.

- Tegyél egy pici expressz zselatin fixet a krémhez.

- Vágd apró kockákra az eperszemeket, majd add hozzá a krémhez.

- Verd fel a tejszínhabot és forgasd bele az epres-mascarponés krémbe.

- A piskótalapokat töltsd meg a krémmel, a tetejére, oldalára is kenj egy kis krémet, és eperszeletekkel díszítsd!

Mielőtt felvágnád, pihentesd a hűtőben kb. 3-4 órát, vagy egy éjszakát.

Jó étvágyat!

Forrás: Szántai Kis Teréz

 

 

 

 

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?