ÉLETMÓDI

Ettől a koffe­in­men­tes hoz­zá­va­ló­tól lesz iga­zán ütős a reg­geli kávé

Leg­töb­ben nem az íze, hanem a ha­tása miatt isz­nak na­ponta több­ször is kávét. Sokan vi­szont nem tud­ják, hogy ezzel az fi­nom­ság­gal kom­bi­nálva szu­per ha­té­kony lesz a fe­kete!
címkék:

Az amerikai Clarkson Egyetemen több mint egy évig kutatták, hogy melyik típusú kávékülönlegesség váltja ki leginkább azt a hatást, amit egy csésze feketétől elvár az ember. Rengeteg tesztalany bevonásával több mint 100, különböző típusú főzetet vizsgáltak meg. A kóstolások eredményeként arra jöttek rá a szakértők, hogy a Mocha, azaz a forró kakaó és a kávé szerelemgyereke élénkíti a leginkább a testet és szellemet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A koffein önmagában pusztán a vérnyomást emeli, amitől feldobottabbnak érzi magát az ember, de egy ponton túl komoly szorongást is okozhat. Ezt a kellemetlen mellékhatást a kakaó képes eltüntetni, hiszen a benne található theobromin serkenti az agyi vérkeringést és boldogsághormonokat is felszabadít, ami stresszoldó hatású

- mondja Ali Boolani, a kutatást vezető professzor, aki hozzátette, hogy a párosítás pozitív hatásai akkor jelentkeznek, ha minőségi alapanyagokból készítünk Mochát, a filléres csokit és a kapszulás kávét jó messzire elkerülve.

Az eredmények tükrében a tudósok a diákoktól kezdve mindenkinek ajánlják a Mochát, aki szellemi munkát végez és nem akar olyan kellemetlen mellékhatásokkal találkozni, mint az ingerlékenység, szorongás vagy éppen az agresszió.

címkék: