TESTFACTOR

Ez a gya­kor­lat a has­ról, csí­pő­ről, fe­nék­ről is le­rob­bantja a zsírt

Egyet­len gya­kor­lat­sor és rövid idő alatt meg­erő­sö­dik a fe­ne­ked, hasad, de­re­kad, sőt a hát­iz­maid is. Mu­tat­juk, mit kell pon­to­san ten­ned!
  • Szerző: A

Ha nem is ismered pontosan a gyakorlat nevét, fogadjunk, hogy amint a képet meglátod, ismerős lesz a póz. A híd, amellett, hogy építi az izmokat, fokozza a hajlékonyságot is. Ezért ajánlják fitneszedzők, jóga- és pilates-oktatók.Könnyen beillesztheted gyakorlataid közé, de bemelegítésként is kiváló.Kezdetben három blokkot csinálj belőle - 15-20 gyakorlattal. Három variációt mutatunk.

Alaphíd

Feküdj a hátadra - térdek hajlítva, lábfej laposan a padlón és olyan széles terpeszben, mint a  csípőd. Karok nyugalmi helyzetben az oldaladnál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Emeld fel a fenekedet a padlóról, sarkaidat nyomd lefelé.  Tested egyenes legyen térdedtől a válladig.Feszítsd meg a fenekedet és a hasadat és tartsd így 2 másodpercig. Lassan érkezz vissza nyugalmi helyzetedbe.

Ügyelj arra, hogy ne a hátaddal emeld ki a derekadat, hanem a csípőddel!

Felemelt kezű híd

Ha felemeled a gyakorlat közben mindkét kezed,  jobban megdolgoztatja a hasadat és a fenekedet.

Egyoldalú híd

Vedd fel a híd-pozíciót, majd emeld fel az egyik térdedet. Ez csak egy oldalon dolgoztatja meg az izmokat. Segít elkülöníteni az izomcsoportokat és így erősebbé teheted őket.

Eközben a címlapon