TESTFACTOR

Ez a gyakorlat a hasról, csípőről, fenékről is lerobbantja a zsírt

Egyetlen gyakorlatsor és rövid idő alatt megerősödik a feneked, hasad, derekad, sőt a hátizmaid is. Mutatjuk, mit kell pontosan tenned!
címkék:
  • Szerző: A

Ha nem is ismered pontosan a gyakorlat nevét, fogadjunk, hogy amint a képet meglátod, ismerős lesz a póz. A híd, amellett, hogy építi az izmokat, fokozza a hajlékonyságot is. Ezért ajánlják fitneszedzők, jóga- és pilates-oktatók. Könnyen beillesztheted gyakorlataid közé, de bemelegítésként is kiváló. Kezdetben három blokkot csinálj belőle - 15-20 gyakorlattal. Három variációt mutatunk.

Alaphíd

Feküdj a hátadra - térdek hajlítva, lábfej laposan a padlón és olyan széles terpeszben, mint a  csípőd. Karok nyugalmi helyzetben az oldaladnál.

Emeld fel a fenekedet a padlóról, sarkaidat nyomd lefelé.  Tested egyenes legyen térdedtől a válladig. Feszítsd meg a fenekedet és a hasadat és tartsd így 2 másodpercig. Lassan érkezz vissza nyugalmi helyzetedbe.

Ügyelj arra, hogy ne a hátaddal emeld ki a derekadat, hanem a csípőddel!

Felemelt kezű híd

Ha felemeled a gyakorlat közben mindkét kezed,  jobban megdolgoztatja a hasadat és a fenekedet.

Egyoldalú híd

Vedd fel a híd-pozíciót, majd emeld fel az egyik térdedet. Ez csak egy oldalon dolgoztatja meg az izmokat. Segít elkülöníteni az izomcsoportokat és így erősebbé teheted őket.

címkék: