FAZÉK

Ez a dup­la­cso­kis gofri lett a gye­re­kek ked­vence

Ki­hagy­ha­tat­lan íz­ka­val­kád, nem csoda, hogy imád­ják a gye­re­kek! Fon­tos az egész­ség, de azért néha be­le­fér az ét­rendbe egy kis nya­lánk­ság is. Ké­nyez­tesd a lur­kó­kat ezzel a fi­nom­ság­gal!

Duplacsokis gofri:

Fotó: YouTube
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 60 g kakaópor
  • 70 g cukor
  • 120 ml víz
  • 5 g vanília
  • gofri tésztához:
  • 220g liszt
  • 60 g kakaópor
  • 8 g sütőpor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 3g só
  • 1g fahéj
  • 2 db tojás sárgája
  • 70 g barna cukor
  • 70 g repce olaj
  • 5g vanília
  • 2x 240g kefír vagy joghurt
  • 2 db tojás fehérje
  • 30 g cukor
  • 120 g csokoládé chip
  • olaj a sütéshez

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokoládé öntet
  • fagylalt
  • apró eper darabok

Készíts kakaó krémet:

1. Kis lábosban keverd össze a kakaóport, tegyél hozzá cukrot, egy csipet sót, majd kevergetés mellett melegítsd fel.

Eközben a címlapon

2. Vedd le a tűzhelyről és öntsd hozzá a vaníliát.

Készítsd el a tésztát:

1. Keverd össze egy tálba, a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót és a fahéjat.

2. Egy másik tálba rakd bele a tojássárgákat, és tedd hozzá a barna cukrot. Addig kevert, ameddig krémes nem lesz. Majd rakd hozzá az olajat, vaníliát, a végén 240 g kefirt.

3. A másik tálba elkészített kakaó krémet, fokozatosan keverd a tésztához. Öntsd hozzá a maradék kefirt.

4. Öntsd egy tálkába a tojás fehérjéket. Verd fel habosra. Rakj hozzá 30 g cukrot. Majd lassan, óvatosan keverd hozzá a gofri tésztájához. tegyél még hozzá tetszés szerint egy kis csokoládé chipszet.

5. A gofri sütőt kend be egy kis olajjal, hogy ne égjen oda a tészta. Majd tedd bele a tésztát, és süsd meg egyesével a gofrikat.

6. Sütés közben a kész gofrikat előmelegített sütőben tartsd melegen.

7. A kész gofrikat díszítheted ízlés szerint tejszínhabbal, fagylalttal, eper darabokkal, csokoládé öntettel.

Jó étvágyat!