MEDICINA

El­ké­pesztő erő­vel védi egész­sé­ge­det ez az őszi ter­més

A diót nem csak azért sze­ret­jük, mert finom sü­te­mé­nyek töl­te­léke lehet: ez a csont­hé­jas rend­kí­vül egész­sé­ges, és több vo­na­lon is védi a szer­ve­ze­tün­ket a kró­ni­kus be­teg­sé­gek­től. Lás­suk, miért ér­de­mes rend­sze­re­sen enni be­lőle!
címkék:

A dió valóságos vitaminbomba, tele A- és E-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal. Levele gazdag C-vitaminban, a diólevélből készült teát bőrproblémákra, hajhullás, és izzadás, főleg lábizzadás ellen használják. Az E-vitamin rendkívül hasznos antioxidáns, amely minden nyálkahártya működését javítja.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A dióban levő omega-3 zsírsavak javítják a szervezet inzulintermelését, így szerepük lehet a cukorbetegség megelőzésében. Az esszenciális zsírsavak a vérnyomást és a koleszterinszintet is képesek rendben tartani, valamint segítenek kivédeni a vérrögképződést, és védik az érfalak rugalmasságát. Ezzel segítenek megelőzni a keringési rendszer betegségeit. Az egészsége zsírsavak az optimális idegrendszeri és agyműködéshez is hozzájárulnak, így a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek ajánlható a diófogyasztás - legalább napi 3-5 szem. A vastagbél-, mell- és prosztatarák kialakulása ellen is védhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Folsavtartalma a várandósok számára is hasznossá teszi, de van benne mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén is. Olaja remek bőrnyugtató, számos kozmetikai termék alapanyaga.

címkék: