NÍNÓ

Ez a büntetés várhat a futónő támadójára, évekre rács mögé kerülhet

Az ügyészség szexuális erőszak bûntettével és súlyos testi sértéssel vádolja azt a férfit, aki még októberben támadt egy futóra Budapesten, a X. kerületben az egyik éjszaka. A férfi azóta letartóztatásban van és úgy néz ki, hogy évekig rács mögött marad.
  • Szerző: Ripost

Vádat emeltek a férfi ellen, aki még október 14-én hajnalban rátámadt egy futóra. Az eset a X. kerületi Jászberényi útnál történt. A vádirat szerint a 37 éves férfi azért támadt az arra futó nőre, hogy megerőszakolja. 

A nőt tarkón ütötte a férfi, majd vonszolni kezdte, ezután meg akarta erőszakolni. Időközben a nő keresésére indult férje, aki meg is találta a nőt és az erőszakolót is, a futónak ez volt a szerencséje. A támadó ekkor elmenekült, de a rendőrök rövid időn belül elfogták. 

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – 11 évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

És ezeket olvastad már?