NÍNÓ

Ez a bün­te­tés vár­hat a fu­tónő tá­ma­dó­jára, évekre rács mögé ke­rül­het

Az ügyész­ség sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­té­vel és sú­lyos testi sér­tés­sel vá­dolja azt a férfit, aki még ok­tó­ber­ben tá­madt egy fu­tóra Bu­da­pes­ten, a X. ke­rü­let­ben az egyik éj­szaka. A férfi azóta le­tar­tóz­ta­tás­ban van és úgy néz ki, hogy éve­kig rács mö­gött marad.
  • Szerző: Ripost

Vádat emeltek a férfi ellen, aki még október 14-én hajnalban rátámadt egy futóra. Az eset a X. kerületi Jászberényi útnál történt. A vádirat szerint a 37 éves férfi azért támadt az arra futó nőre, hogy megerőszakolja. 

A nőt tarkón ütötte a férfi, majd vonszolni kezdte, ezután meg akarta erőszakolni. Időközben a nő keresésére indult férje, aki meg is találta a nőt és az erőszakolót is, a futónak ez volt a szerencséje. A támadó ekkor elmenekült, de a rendőrök rövid időn belül elfogták. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – 11 évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.