A NAP KÉPE

Exk­lu­zív fotó, meg­mu­tatta apu­ká­ját Liu Sha­o­lin Sán­dor

Az olim­piai baj­nok gyors­kor­cso­lyázó Kü­lön­le­ges tár­sa­ság­ban je­lent meg egy bu­da­pesti ki­ál­lí­tás meg­nyi­tó­ján.
  • Szerző: vav

Némi pihenés után Liu Shaolin Sándorék már megkezdték a felkészülést a következő szezonra. Olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó klasszisunk két edzőtábor között a kultúrára is szakított időt.

Fotó: Facebook
EZT OLVASTAD MÁR?

Megtekintette a budapesti Makláry Galériában június 14-ig tartó kiállítást Sándorfi István alkotásaiból. A 23 éves sportoló nem akárkivel jelent meg a tárlat megnyitóján: kínai édesapját kísérte el, aki szintén festőművész. Ő komponálta fia tetoválását, de nem csak ez köszönhető neki, hiszen hajdan együtt korcsolyáztak a Városligetben.

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

Shaolin és a testvérei is – a hozzá hasonlóan a sportág sztárjának számító Liu Shaoang, és a két éve gyorskorizó húgukkal, Lénával együtt – magyar édesanyától, Budapesten látták meg a napvilágot. A szüleik néhány éve elváltak, de azóta is mindenben támogatják őket. Apjukra is támaszkodhatnak, aki ha csak teheti, rendre a helyszínen szurkol nekik a legfontosabb versenyeiken. Így volt például a 2018-as pjongcsangi téli olimpián is. A nyilvánosságot viszont kínosan kerüli, a kiállításon kivételt tett a kedvéért, és büszkén feszített idősebb fia mellett.