KÜLFÖLD

Le­csa­pott az év­szá­zad hó­esése, ha­lá­los ál­do­za­tot is kö­ve­telt

Ha­tal­mas hó­vi­har bé­ní­totta meg Moszk­vát, egy­mást érték a bal­ese­tek - a po­koli hely­zet csak las­san eny­hül.
  • Szerző: Ripost

Bár még mindig havazik, hétfőn normalizálódni kezdett a helyzet Moszkva közútjain és repülőterein "az évszázad hóesése" után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

A meteorológiai szolgálat szerint szombattól hétfő reggelig a februárban megszokott havi csapadékmennyiség 122 százaléka hullott le, ami esőben mérve 44 milliméternek felelne meg. Moszkvában több mint kétezer fa dőlt ki, de a villanyoszlopokat sem kímélte a vihar. Egy embert agyonütött egy kidőlő oszlop, négyen pedig megsebesültek, mikor fák vagy oszlopok zuhantak rájuk. A koccanásos balesetek száma több száz volt.

A hótorlaszok eltakarításán 15,5 ezer takarító eszköz és 4 ezer teherautó dolgozik megállás nélkül. A munkálatokba bekapcsolódott a hadsereg is. A főbb útvonalak járhatók és a repülőtereken is normalizálódik lassan a helyzet, miután szombaton 102, vasárnap pedig 220 járatot kellett késleltetni vagy törölni.

Fotó: MTI

A városi hatóságok hétfőn arra kérték az autósokat, hogy használják a tömegközlekedési eszközöket. Szergej Szobjanyin polgármester közölte, hogy ezen a hétfőn nem kötelező a gyerekeknek iskolába mennie.

Eközben a címlapon