MANI

Év Ma­gyar Au­tója - A C5 Airc­ross sza­bad­idő-autót ne­vezte a Cit­roën

A C Au­to­mo­bil Im­port Kft., a Cit­roën márka hazai for­gal­ma­zója a C5 Airc­ross sza­bad­idő-autót ne­vezte a Ma­gyar­or­szág Au­tója 2020 díjra.
Forrás:Autószektor
Forrás:Autószektor

C5 Aircross

A Citroën C5 Aircross nagyméretű kerekei, egyedi, izmos és védelmező formaterve, Airbump stílusjegyei, 230 milliméteres hasmagassága és egyéni kialakítási lehetőségei semmi kétséget nem hagynak vérbeli Citroën mivolta felől.

Forrás:Autószektor
Forrás:Autószektor

A modellben mutatkozott be a márka két exkluzív újítása, a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés,amely a nagy úthibákat éppúgy kiszűri és elnyeli, mint a kisebb útegyenetlenségeket, illetve a három különálló, csúsztatható, összecsukható és lehajtható hátsó ülés, amely a kategória egyik legjobban variálható szabadidő-autójává teszik a C5 Aircrosst.

Forrás:Autószektor
Forrás:Autószektor

Csomagterének térfogata 580 és 720 liter között változtatható, a biztonságos és nyugodt haladásról 20 vezetéstámogató rendszer és 6 online fedélzeti alkalmazás gondoskodik.

Forrás:Autószektor
Forrás:Autószektor

A C5 Aircross modellt hatékony Euro 6.2-es motorokkal szerelik, benzinesből kéttagú a választék, a kisebb 130 lóerős, a nagyobb 180 lovas. Ugyanez a recept a dízelek esetében, a 130 lovas benzinmotor kivételével mindegyik változat nyolcfokozatú automatikus váltóval is elérhető. Az idén százéves Citroën zászlóshajója év végétől 300 lóerős konnektorból tölthető hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Forrás:Autószektor
Forrás:Autószektor

Év Magyar Autója 2020

Eközben a címlapon

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is,ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu