KÜLFÖLD

A német li­be­rá­li­sok vissza­ho­zat­nák a ter­ro­ris­tá­kat Eu­ró­pába

Nem is olyan régen ismét őri­zetbe vet­tek Szí­ri­á­ban egy német ál­lam­pol­gár­ságú isz­lam­is­tát, aki az Isz­lám Állam ol­da­lán har­colt. Az ügy kap­csán újra vi­ta­téma, hogy mi le­gyen ezek­kel az em­be­rek­kel.
  • Szerző: WM

A hivatalos statisztikák szerint az elmúlt években több mint 1050 német állampolgár harcolt a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet oldalán.Sokan eltűntek vagy életüket vesztették, de a becslések szerint jelenleg még így is mintegy négy tucat német iszlamista ülhet Észak-Szíriában kurd börtönökben. Ráadásul a többüknek felesége és gyermeke is van, akik velük együtt raboskodnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Német Szabaddemokrata Párt egyik képviselője, a jogász végzettségű Stephan Thomae úgy gondolja, hogy ezeket a veszélyes embereket mihamarabb vissza kell szállítani Németországba. Thomae szerint ahogy a német hatóságok elvárják más országok hatóságaitól, hogy a külföldi bűnelkövetőket fogadják vissza, úgy ez Németországgal szemben is jogos kérés.

Az is fontos a politikus véleménye szerint, hogy ezek az emberek ne radikalizálódjanak tovább a külföldi börtönökbe, mert onnan szabadulva visszatérhetnek illegális úton Németországba, ahol véres merényleteket követhetnek el.