OLDALVONAL

To­tá­lis bot­rány Ba­ku­ban, min­den­kit át­ver­tek az Eu­rópa-liga dön­tő­jén

Óri­á­sit égett az UEFA. Ka­mu­han­gu­lat, be­csa­pott szur­ko­lók, mél­tat­lan búcsú a Chel­sea és az Ar­se­nal csúcs­meccsén.
  • Szerző: vav

Nem csak a két londoni csapat szurkolói számára óriási távolság miatt bizonyult teljes melléfogásnak az Európa-liga döntőjének bakui helyszíne. A Chelsea és az Arsenal meccse (4-1) előtt és közben is szégyenletes dolgok történtek az azeri fővárosban.

Ünnepel a kupagyőztes Chelsea, a háttérben a foghíjas lelátók
Ünnepel a kupagyőztes Chelsea, a háttérben a foghíjas lelátók
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem ilyen búcsút érdemelt a 37 évesen most visszavonult cseh kapusklasszis, Petr Cech - és nem csak csapata súlyos veresége miatt! Méltatlan volt hozzá, miként az egész körítés is a mérkőzés rangjához.

Habár a két csapat hívei csak 6-6 ezer jegyet kaptak a majd' 70 ezres stadionba, ennek a fele sem kelt el. Ami ennél is szánalmasabb: a második legrangosabb európai kupasorozat fináléjára a helyiek sem voltak kíváncsiak: rengeteg hely üresen maradt.

Ők igyekeztek, de bántóan hangulattalan volt a döntő
Ők igyekeztek, de bántóan hangulattalan volt a döntő
Fotó: AFP

Hihetetlenül hangulattalan volt a meccs. Egy kínos videó terjed arról, hogy a szervezők a főpróbán szurkolók zaját bömböltették a hangszórókból:

Pár órával később kiderült: így jobb hangulat volt az üres arénában, mint a mérkőzés folyamán...

Azok az angol drukkerek, akik pénzt, időt és energiát nem kímélve mégis elbumliztak Bakuig, felháborodva posztoltak az őket ért csalódásokról. Például arról, hogy több ezer fontért cserébe gyakorlatilag semmit sem láttak a játékból a helyükről.

Eközben a címlapon
Minden áron elutazol, hogy megnézd az európai kupadöntőt, és amikor leülsz a helyedre, nem sokkal vagy közelebb a pályához, mintha otthon maradtál volna Londonban

- kommentálta maró gúnnyal az angolok egykori klasszisa, Gary Lineker.

Egy rajongó ráadásul arról is beszámolt, hogy csúnyán átverték a lefoglalt szállás fotóival.

"Az első két képen láthatóak az oldalra feltöltött fotók a fürdőszobáról. Az utolsón pedig az, amivel a valóságban találkoztam. Volt már ennél rosszabb El-szervezés?"

- írta az Arsenal-drukker.