OLDALVONAL

Jövő nyá­ron át­ala­kul a Hősök tere, ez áll a hát­tér­ben

Óriás ki­ve­tí­tő­kön is kö­vet­he­tik a 2020-as lab­da­rúgó Eu­rópa-baj­nok­ság mér­kő­zé­seit a szur­ko­lók Bu­da­pes­ten.
  • Szerző: ST

A Hősök terén és a mellette húzódó Olof Palme sétányon óriás kivetítőkön is követhetik az ünnepi Európa-bajnokság mérkőzéseit a szurkolók - írja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja.

A foci Eb alatt óriáskivetítők kapnak helyet a Hősök terén
A foci Eb alatt óriáskivetítők kapnak helyet a Hősök terén
Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Amíg a pályákon zajlanak majd a mérkőzések, addig azok a szurkolók, akik nem jutottak be a Puskás Ferenc Stadionba, a Hősök terén felállított Fan Zone-ban (azaz szurkolói faluban) élvezhetik a futballünnep hangulatát – jelentette be Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A Fan Zone két részből áll majd: A Futballfalu (Football Village) az Olof Palme sétányon kap helyet; a Óriáskivetítős Terület (Public Screening Area) pedig a Hősök terét foglalja majd el. Utóbbin a szurkolók több kivetítőn követhetik az Európa-bajnokság mérkőzéseit, de szurkolói aktivitások, sportos és különböző közösségi programok is szórakoztatják majd a látogatókat, akik remélhetőleg megtöltik a Szurkolói Zónát. A helyszín mintegy 40 000 résztvevő befogadására lesz alkalmas - írja közleményében az MLSZ.

A 2020-as Eb-t rendhagyó módon 12 ország rendezi meg, a budapesti Puskás Ferenc Stadion négy találkozónak lesz a házigazdája. A jövő nyári kontinenstorna június 12-től július 12-ig tart.