MANI

Ezt kell tenned, ha megnyered az Eurojackpot milliárdos főnyereményét

Mivel múlt héten nem vitték el a hatalmas összeget, ezen a héten már 29 millió euró a tét.
  • Szerző: RIPOST

Ki ne vágyna arra, hogy pár ezer forintos befektetésből 9,2 milliárd forintja legyen? Ehhez mindössze csak játszani kell az Eurojackpoton, ami 2012-es bevezetése óta egyre többeket csábít a gyors meggazdagodás miatt.

Mivel hetek óta hetek óta nem volt telitalálatos, a tét most már 29 millió euró, vagyis közel 10 milliárd forint. Elképzelte már, hogy mire költeni ezt az óriási nyereményt?

Sipos Csaba, független pénzügyi tanácsadó óvatosságra int. Mert a könnyen jött pénz – ha nem gondolunk a jövőre –, könnyen el is mehet.

Hívja fel a főnökét -kezdi nevetve a szakember. – Vegyen elő egy papírt, és jó vastag piros filcet és írjon egy listát úgy, hogy a pénz felét meg kell hagynia a maradékot pedig be kell fektetnie. Számoljunk továbbá minimum 25 év kiadásával is. Én azt javaslom először váltsa valóra a régóta vágyott álmait. Például fizesse be magát egy Föld körüli útra, vagy a szüleit nyaralni, költsön az egészségére.”

A hirtelen jött gazdagság egyes esetekben problémákat szülhet, de az biztos: sok feladatot.

Az első lépés mindig a céltervezés, csak utána jönnek az eszközök, hogy azt mivel érjük el – folytatta Sipos Csaba. – Huszonöt év kiadásait számolja ki, ha nem akar többet dolgozni. Ha a jövő generációjára is gondol, akkor úgy fogalmaznék, tegyen az asztalra, a hűtőbe és a fagyasztóba is pénzt. Jobb, több lábon állni! Ha a főnyeremény felét befekteti és négy százalékos aránnyal számol, nem fog élete végéig elfogyni a pénze. Ha felkeres egy brókert, csak a hozammal kockáztasson! A hagyományos ingatlanbefektetés és aranyfelvásárlás hosszú távon mindig jövedelmező, erre is érdemes gondolni! De ha befektetési tanácsadóhoz fordul, még ennél is több lehetőséget is megtudhat. Persze érdemes ehhez játszani és nyerni!"