SIKER PÉNZ CSILLOGÁS

El­árul­juk a tutit, mibe fek­tesd az Eu­roJack­pot mil­li­ár­dos nye­re­mé­nyét

Múlt héten nem volt te­li­ta­lá­lat, így ezen a héten már 29 mil­lió euró a tét.

Ez átszámolva: 8 milliárd 990 millió forint, ami egy átlagembernek felfoghatatlan összeg. Éppen ezért, a legtöbben, ha megnyernek egy ekkora összeget, szórni kezdik a pénzt. Pénzügyi tanácsadónk éppen ezért óvatosságra int és elmondja, hogyan kezeljük a milliárdos vagyont.

Fotó: 123RF

Sok lottónyertes járta már meg, hogy hiába volt több millió, vagy milliárd forint a kezében, évekkel később már egy fillérje sem volt belőle. Éppen ezért megkérdeztünk egy befektetési tanácsadót, mit tegyen az, aki megüti az EuroJackpot milliárdos főnyereményét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az biztos, hogy a legtöbb ember rögtön költekezni kezd, amit meg is értek – mondta Tóth Gábor, független pénzügyi tanácsadó. – Sőt, nem is baj, de figyelni kell arra, hogy legalább a pénz felét meg kell tartani. Szerintem ennyi pénznél már szükség van egy pszichológusra, feldolgozni a történteket. Utána pedig tanácsadóra van szükség.”

Tóth Gábor szerint még ma is az egyik legjobb befektetés az arany és az ingatlan, mivel ezek hosszú távon szép profitot hoznak. De természetesen van ezen kívül is számtalan megoldás.

„Az aranynak és az ingatlannak hiába ingadozik az ára, jó befektetés – folytatta a tanácsadó. – A házat, lakást ki lehet adni, az folyamatosan hozza a pénzt. Ezen kívül pedig javaslom a lakástakarék, a lakossági állampapír és az abszolút hozamú alap a legjobb befektetés manapság Magyarországon. Ha jól fektetjük be ezt a milliárdos összeget, akkor még a dédunokánknak sem lesznek pénzügyi gondjai."

Szóval érdemes igyekezni, pénteken este hét óráig lehet feladni az EuroJackpot szelvényeket!

Eközben a címlapon