SIKER PÉNZ CSILLOGÁS

Ezt kell ten­ned, ha meg­nye­red az Eu­roJack­pot mil­li­ár­dos fő­nye­re­mé­nyét

Ezen a héten 10 mil­lió euró a tét, pén­tek este hét óráig még meg­te­he­ted a szá­ma­i­dat.
  • Szerző: Bati

Érdemes játszani, mert átszámítva hárommilliárd forint hullhat az öledbe. De óvatosnak kell lennie annak, aki eltalálja az összes számot, hiszen számtalan buktatója van a hatalmas összeg kezelésének. Kovács Péter privát bankár tanácsokat ad a leendő nyerteseknek.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Könnyen jött pénz, könnyen is megy, tartja a mondás és ezt az élet igazolta már sok lottónyertesnél is – mondta a szakember. – Én azt javaslom, hogy a bakancslistán lévő dolgok kihúzása után fel kell keresni egy pénzügyi tanácsadót. És ne hívja fel rögtön a főnökét, mert az gyanús lesz. Én biztos elköltöznék más városba, de persze lehet ezt a helyzetet ügyesen is kezelni. Vegyen elő egy papírt, és jó vastag piros filcet és írjon egy listát úgy, hogy a pénz felét meg kell hagynia a maradékot pedig be kell fektetnie. Számoljunk továbbá minimum 25 év kiadásával is. Én azt javaslom először váltsa valóra a régóta vágyott álmait. Például fizesse be magát egy Föld körüli útra, vagy a szüleit nyaralni, költsön az egészségére.”

A hirtelen jött gazdagság egyes esetekben problémákat szülhet, de az biztos: sok feladatot.

„Az első lépés mindig a céltervezés, csak utána jönnek az eszközök, hogy azt mivel érjük el - folytatta Kovács Péter. - Huszonöt év kiadásait számolja ki, ha nem akar többet dolgozni. Ha a jövő generációjára is gondol, akkor úgy fogalmaznék, tegyen az asztalra, a hűtőbe és a fagyasztóba is pénzt. Jobb, több lábon állni! Ha a főnyeremény felét befekteti és négy százalékos aránnyal számol, nem fog élete végéig elfogyni a pénze. Ha felkeres egy brókert, csak a hozammal kockáztasson!"