MEDICINA

Ettől vil­lám­gyor­san megnő a hajad: Íme, a leg­jobb haj­nö­vesztő éte­lek

Ezek az éte­lek telis-tele van­nak olyan táp­anya­gok­kal, ame­lyek a haj szá­mára ér­té­ke­sek le­het­nek. Fe­lejtsd el a mé­reg­drága pa­ko­lá­so­kat, in­kább edd eze­ket és hamar lát­ható lesz az ered­mény.
  • Szerző: Sz. K.

Gondoltad volna, hogy a hajad hosszúságát befolyásolhatod az étkezéseddel is? Íme néhány kaja, amelyek magas tápanyag-tartalmuknak köszönhetően újra élettel telivé, dússá és hosszúvá varázsolják a hajkoronádat.

EZT OLVASTAD MÁR?

1. Lazac

Ez a hal tele van D-vitaminnal, fehérjével és omega-3 zsírsavakkal is, amelyek mind elengedhetetlenek a haj gyorsabb növekedéséhez. 

2. Sárga kaliforniai paprika

Tudtad, hogy ebben a paprikában ötször annyi C-vitamin van, mint egy narancsban? Ez azért szuper, mert elképesztően serkenti a fejbőr vérkeringését, ezáltal a hajhagymák megfelelő mennyiségű oxigénhez jutnak, így hamarabb elindul a szálak növekedése.

Fotó: Pinterest

3. Osztriga

Köztudott, hogy a cinkhiány hajhullást okozhat, viszont az osztriga tele van vele, így akár megelőzésképpen is tökéletes.

4. Tojás

Nem csak fehérjében gazdag, de omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, sőt, még biotin is található benne, ami köztudottan a haj és a bőr egyik legjobb vitaminja.

5. Szotyi

Elég néhány szem napraforgómag, és magas E-vitamintartalmának köszönhetően máris beindítja a véráramlást, így a fejbőröd is sokkal több értékes tápanyaghoz jut, amelynek következménye az egészséges és hosszú hajzuhatag.

Eközben a címlapon

6. Édesburgonya

Sok béta karotin és A-vitamin van benne, amelyek szintén fokozzák a vérkeringést a fejbőrben, így a loknijaid jól fognak járni vele. 

7. Mandula

Ez az egészséges dióféle szintén magas biotintartalommal rendelkezik. Tudtad, hogy egy bögrényi mandulával a háromszorosára növelheted az ajánlott napi biotinbeviteled? Így akár már egy hónap alatt jelentős változást érhetsz el vele.