LEGFRISSEBB

Ettől lesz iga­zán finom a hagy­ma­le­ve­sed

A hagy­ma­le­ves az egyik leg­egy­sze­rűbb és leg­ol­csóbb fogás. Ha nem vá­sá­rol­tál be külön le­ves­hez, akkor is el tudod ké­szí­teni, hi­szen ál­ta­lá­ban min­den ház­tar­tás­ban ott van­nak a hoz­zá­va­lók. Egy-két jó trük­kel pedig fe­lejt­he­tet­len fo­gássá te­he­ted!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A hagymaleves a világ egyik legegyszerűbb étele: olajon megfonnyasztod a felkarikázott hagymát, vízzel felengeded, beleteszel leveskockát, és amikor felforrt, behabarod tejföllel vagy tejszínnel. Tálaláskor sajtos pirítóst tehetünk rá, vagy csak belereszelünk egy kis sajtot.

Persze még finomabb, ha kicsit megfűszerezzük!

A vöröshagymához dinszteléskor adjunk egy kis fokhagymát is, vagy kevés cukrot, esetleg csorgathatunk rá egy evőkanál mézet, ettől karamellizálódik a hagyma. Ízesíthetjük a levest kurkumával vagy zöldfűszerekkel.De amitől igazán finom lesz, az egy kis fehérbor vagy vodka, gin, bármilyen rövidital, aminek nincs karakteres íze. Nem kell sok, csak egy evőkanálnyi, és az alkoholtartalma elfő, úgyhogy nyugodtan adható a leves gyereknek is. Viszont remekül kiemeli a hagyma ízét!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
címkék: