INSIDER

Esz­mé­let­len tu­do­má­nyos fel­fe­de­zést je­len­tett be Észak-Korea, meg­szé­dülsz!

A utolsó kom­mu­nista or­szág foly­ton maga ellen her­geli a köz­vé­le­ményt. Most mégis egé­szen más a hely­zet. Ha iga­zak a hírek, akkor fel­fe­dez­tek egy olyan al­ko­holt, ami­től fo­gyasz­tója nem lesz más­na­pos egy­ál­ta­lán. Amúgy em­bert is küld­tek a Napba!

A kommunista párt lapja, a Pyongyang Times lenyűgöző hírt közölt a minap. Az ország egyetlen hivatalos élelmiszergyártó vállalata olyan alkoholfajtát fejlesztett ki, ami mértéktelen fogyasztás mellet sem okoz másnaposságot.

A cikk állítása szerint a különleges rizspárlatot elkészítés után egy speciális ginzeng és „ragacsos” rizs kombinációjából álló szűrőn futtatják át. Elvileg a ginzenges rizsszűrő eredménye a másnaposság mentes alkohol. Az amúgy 40 fokos szeszt több kitüntetésben is részesítették. A legnagyobb elismerés, amit kaphatott, természetes a „Nemzet Itala” díj volt.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ha valóban megvalósult a csodaalkohol, mely kiiktatja a másnaposságot, bulizók milliói könnyebbülhetnek meg világszerte. Bár, talán nem árt egészséges kételkedéssel fogadni egy olyan lap híreit, amely többek között tényként közölte, hogy Észak-Korea tudósai felfedezték az AIDS, az Ebola és a SARS vírus ellenszerét. 

Legutóbbi nagy sztorijuk  arról szólt, hogy Észak-Korea az első ország, mely sikeresen küldött embert a Nap felszínére.