MEDICINA

Esz­mé­let­len, mit ta­lált ki ez a fog­or­vos: Imád­ják érte a be­te­gei!

Egy brit fog­or­vos ki­ta­lálta, ho­gyan nyug­tat­hatja meg a be­te­geit, amíg a fo­gu­kat ke­zeli. Bár a dok­tor el­ső­sor­ban a gye­re­kekre gon­dolt, öt­le­té­vel a fel­nőt­tek kö­ré­ben is si­kert ara­tott.

Az angolszász országokban nagyon kedvelik azokat a könyveket, amelyek telirajzolt oldalait sokáig lehet böngészni - legtöbbször egy mesefigurát kell megtalálni. Itthon is kaphatók hasonló böngésző-könyvek, amelyekkel a gyerekek sokáig el tudják foglalni magukat.

Az ötletes doktor egy ilyen jelenetet szereltetett a rendelő plafonjára, hogy amíg a beteg hátradőlve tűri a fogai vizsgálatát és kezelését, elfoglalhassa magát valamivel. A rajz eredetileg azt szolgálta, hogy a gyerekek kevésbé féljenek a fogorvostól, és nyugodtabban viseljék a kezelést, ám a felnőttek körében is nagy sikere lett az ötletnek. A betegek szeme ugyanis önkéntelenül is rátéved a rajzolt jelenetre, és böngészni kezdik azt. Mire megtalálják a keresett “személyt”, általában már vége is a kezelésnek. Lehet, hogy más fogorvosoknak is érdemes lenne követni a brit kolléga példáját?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Forrás: The Huffington Post