OTTHONKA

Esz­mé­let­len, mit művel a szó­da­bi­kar­bó­ná­val az ecet

Ház­tar­tási prak­ti­kák­hoz ez az egyik leg­cso­dá­la­to­sabb kom­bi­ná­ció: jöhet az ecet és a szó­da­bi­kar­bóna! Be­ve­tés­ben az ütős páros, pró­báld ki, és nem fogsz csa­lódni!

Van az üvegpoharaknak egy borzasztó tulajdonságuk. Idővel opálos, homályos lesz a felületük, akárhányszor tesszük be a mosogatógépbe, a helyzet nem lesz jobb. Ki ne bosszankodna a sokadszori nekifutás után? Ha azt szeretnéd, hogy foltmentesek és csillogók legyenek a poharaid, kövesd útmutatónkat, eláruljuk a titkot!

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mielőtt belekezdenél a mosogatásba, vegyél elő egy lavórt. Rakj bele 4 liter forró vízhez 4 dl ecetet, és 8 evőkanál szódabikarbónát. Ha pici  citromlevet is csöpögtetsz bele, úgy finom illatú lesz a pohárfürdő!

Áztasd be a poharakat, hagyd őket állni a vízben.  Egy óra múlva kiemelheted a poharakat a lavórból, mindegyik ragyogni fog! Valójában súrolnod sem kell, hiszen a szódabikarbóna és az ecet megtette hatását! Csak laza mozdulatokkal öblítsd vízzelkörbe a poharak külső-belső felületét.  Hagyd őket lecsöpögni.

Fotó: 123RF

Az eredmény magáért beszél!