OTTHONKA

Esz­mé­let­len, mit művel a szó­da­bi­kar­bóna a pu­ló­ve­red alatt

A szó­da­bi­kar­bóna iga­zán sok­ol­dalú cso­da­szer: kony­há­ban, für­dő­ben, fő­zés­hez és ta­ka­rí­tás­hoz is hasz­nál­ha­tod. De a trükk, amit most mu­ta­tunk, va­ló­ban fő­nye­re­mény, fel­tét­le­nül pró­báld ki!
  • Szerző: ripost

Az ápoltság elengedhetetlen feltétele a megfelelő tisztálkodás ésdezodorálás. Ez utóbbi az allergiásoknak és a vegyszerekre érzékenyeknek állandó dilemma - hiszen alig használhatnak valamit.    A szódabikarbóna viszont nemzedékek óta jól bevált csodaszer.

Kiváló fürdőkrém

Fotó: 123RF

Egy tálkába önts egy fél zacskó szódabikarbónát és kevés vízzel keverd össze. Reszelhetsz bele egy kis citromhéjat, mert az is kiváló szagtalanító. Állj a zuhany alá, kenj a hónodra egy keveset a keverékből, majd zuhanyozd le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legjobb dezodor

1/4 zacskó szódabikarbónát és mogyorónyi kókuszzsírt keverj össze, majd fürdés után kend a hóaljadra. Egész nap nem kell aggódnod a testszag miatt.

Kényeztető fürdősó

A szódabikarbóna fürdősó helyett is kiváló. Lágyítja a fürdővizedet és selymessé teszi a bőrödet, miközben az egész testedet szagtalanítja. Tegyél egy zacskóval a fürdővizedbe, ereszkedj be a kádba és máris lazíthatsz!

Kímélő hajápoló

Fotó: Pinterest

Ha nagyon izzadsz, vagy hamar zsírosodik a hajad, akkor a fejbőröd hamar viszketni kezd, hajad pedig elnehezül és kezelhetetlenné válik.  Nedvesítsd meg a szódabikarbónát és vidd föl a hajadra, majd masszírozd a fejbőrbe. Mosd le meleg vízzel. Ezután organikus samponnal mosd meg a hajadat. Néhány hajmosás után megszűnik az izzadás, a zsírosodás mert a faggyúmirigyek visszaállnak a helyes működéshez. A szódabikarbónás mosástól a hajad is fényesebb lesz.

Eközben a címlapon