MEDICINA

Esz­mé­let­len, mi de­rült ki a cso­ko­lá­dé­ról! Így élj 120 évig

Egy új ku­ta­tás­ból ki­de­rült, hogy a kakaó és a csoki nem csak a szívre és az im­mun­rend­sze­redre van po­zi­tív ha­tás­sal. Fo­gyassz rend­sze­re­sen és mér­ték­kel be­lőle, ja­víts az élet­mi­nő­sé­ge­den, hosszab­bítsd meg az éle­ted!

A kakaó nagy hatással van az agyra. Javítja a munkamemóriát, figyelmet, reakcióidőt. Nem véletlen az sem, hogy vizsga előtt sokan esznek csokoládét. De idősebb korban is jó hatással van a memóriára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kakaóban lévő flavonoidok bejuthatnak az agyba és felhalmozódhatnak azokon a területeken, amelyek a tanulásért és az emlékezésért felelősek.

Fotó: 123RF

A kakaó flavonoidok segítenek a hosszú távú kognitív funkcióknak, mivel gyulladáscsökkentő hatásuk van. A gyulladás szerepet játszhat a demencia kialakulásában. Tehát a flavonoidok éppúgy meg is akadályozhatják ezt a folyamatot, vagy lelassíthatják. Így a kakaó és a csokoládéhasznos lehet az agy számára és élesen tartja a memóriát. A kakaóban levő vegyületek ráadásul serkentik az agysejtek közötti kapcsolatok kialakulását is.

Fogyassz mértékkel, de rendszeresen csokit, hosszabbítsd meg az életed!

Eközben a címlapon