KÜLFÖLD

Kim Dzson­gun be­pi­pult: bor­zal­mas bün­te­tést ta­lált ki

Az észak-ko­reai spor­to­lók nem tel­je­sí­tet­tek jól a téli olim­pián, egyet­len érmet sem nyer­tek - ezt pedig Kim Dzson­gun nem fo­gadja el egy­könnyen.
  • Szerző: KF

22 versenyzővel képviseltette magát a Dél-Koreában megrendezésre kerülő téli olimpiai játékokon Észak-Korea, de eddig egyetlen érmet sem sikerült nyerniük. A sportolók pedig már attól tartanak, otthon munkatábor vár rájuk a sikertelenségük miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Komoly büntetés várhat a sportolókra (Fotó: Europress / Jung Yeon-Je - AFP)
Komoly büntetés várhat a sportolókra (Fotó: Europress / Jung Yeon-Je - AFP)
Fotó: AFP

Kim Dzsongunt ugyanis nagyon elkeseríti, hogy eddig még egyetlen versenyzője sem állhatott a dobogóra, és az ő elszomorodását általában kegyetlen büntetés szokta követni. Azt suttogják, hogy a családi hagyományokhoz híven táborokba záratja a leszereplő olimpiai résztvevőket - mint ahogy felmenői tették az 1966-os Világkupa eredménytelen résztvevőivel. Akkor a focisták azért kapták az embertelen büntetést, mert 5-3-as vereséget szenvedtek a portugál válogatottól.

A pletykák szerint a gulágtól tartó sportolók közül többen is azt fontolgatják, hogy a biztonságuk érdekében nem térnek haza az olimpia után.