HARCÉL

Es­tére hely­re­állt a rend Rösz­kén

Es­tére hely­re­állt a rend a rösz­kei köz­úti ha­tár­át­ke­lő­he­lyen, ahol fel­fegy­ver­ke­zett mig­rán­sok egy cso­portja dél­után szerb te­rü­let­ről meg­ron­gálta az át­kelő ke­rí­té­sét, majd meg­tá­madta az ál­lam­ha­tárt védő rend­őrö­ket - kö­zölte a kor­mány­szó­vivő a hely­szí­nen szer­dán.
(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

Kovács Zoltán közölte: a Röszkén történtek - köztük az, hogy gyermekeket is élő pajzsként használtak - azt mutatják, nem békés migránsokról, hanem egy egészen komoly, Magyarországot fenyegető dologról van szó.

A szerb oldalról hosszú órákon keresztül semmilyen rendőri segítséget nem kapott Magyarország.

- Bár estére megérkeztek a szerb rendőri erők, ez mindenképpen magyarázatra szorul - közölte, hozzátéve: ez azt mutatja, nem mindenki gondolja úgy, hogy ki kell vennie a részét a határok biztonságának megőrzéséhez szükséges összefogásból.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, a támadás elhárítása érdekében megfelelő nagyságú erő érkezett a helyszínre a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ állományából.

Huszonkilenc, magyar területre behatoló, a rendőrökre támadó embert fogtak el, köztük egy azonosított terroristát is

- tudatta a főtanácsadó.

Bakondi György hangsúlyozta, az éjszaka elegendő rendőr lesz szolgálatban az átkelőn, hajnalra pedig helyreállítják a megrongált kerítést is. Az összecsapás során - elsősorban a kődobálástól és a botütésektől - húsz rendőr sérült meg. Ketten súlyosan, további három rendőr könnyebben sérült meg, de ők is kórházba kerültek. - írta az MTI.