RIPOSTER

Eső­vel kí­sért hi­deg­front tart Ma­gyar­or­szág felé, 24 óra a ha­la­dék

Pén­te­ken még sokat süt­het a nap, de pén­tek éjjel egy hi­deg­front ér­ke­zik, így hét­vé­gén szük­ség lesz az es­er­nyőkre.

Pénteken többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, bár felhők is lesznek az égen, de csapadék péntek estig nem várható. Az északnyugati szél csütörtökön sokfelé megélénkül, és erős lökésekre is számítani kell, majd pénteken napközben a délire forduló szél inkább csak északnyugaton lehet élénk, esetleg erős. Hajnalonta helyenként gyenge fagy még előfordulhat, délutánonként viszont kellemes tavaszias időre van kilátás,

11 és 17 fok közötti maximumokkal!

Illusztráció
Illusztráció
Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Péntek este, éjjel egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így az éjszakai órákban sokfelé kell esőre, záporokra számítani, ezzel együtt a szél is északnyugatira fordul, és élénk, erős lökések is előfordulhatnak.

Szombaton kezdetben szakadozottabb lehet a felhőzet, de napközben nyugat felől újabb csapadékmező érkezik, és az északkeleti tájak kivételével ismét sokfelé elered az eső.

Vasárnap is számíthatunk még kevés csapadékra, kezdetben keleten, délután a dunántúli tájakon lehet szükség az esernyőkre az Időkép szerint.