FAZÉK

Így lesz lu­xus­va­csora a teg­napi ma­ra­dék­ból, imádni fogod az öt­le­tet

Időn­ként túl­lö­vünk a célon és túl sok to­jást fő­zünk meg. Most meg­mu­tat­juk, mire tudod fel­hasz­nálni a meg­ma­radt to­já­so­kat úgy, hogy utána min­denki meg­nyalja mind a tíz ujját!

Gyakran egy-egy főtt tojással készült étel után nem tudjuk, mire is használjuk a megmaradt alapanyagokat. És valljuk be, néha elegünk is van már abból, hogy csak főtt tojástegyünk. Mutatunk egy szuper receptet, ami biztos siker egy fantasztikus vacsorához. Elkápráztathatod a családodat, de ha vendégeid jönnek, akkor is remek megoldás lehet. Ráadásul a sajtos sonkatekercset előre is elkészítheted, és amikor szükséged van rá, csak vágsz belőle egy-két szeletet.

Fotó: 123RF
EZT OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 12 szelet sajt (nem ömlesztett)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
  • 10 dkg vaj
  • 8 szelet gépsonka
  • 5 db főtt tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és teríts egy nagyobb tepsibe sütőpapírt, amit kenj meg olajjal.

2. A szeletelt sajtot rakd sorba a papíron úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Szórd rá a reszelt sajtot és kb. 3-4 perc alatt olvaszd meg a sütőbe, majd hagyd kihűlni.

3. A főtt tojásoksárgáját egy edénybe törd össze villával és add hozzá a vajat, a mustárt és a sót, s jól keverd össze az egészet.

4. Az apróra felkockázott fehérjéket a tömlős sajttal, a sóval, a borssal,  és az aprított petrezselyemmel keverd össze.

5. A tepsiről húzd le sütőpapírral együtt a sajtot, majd kend rá a tojásfehérjés krémet úgy, hogy a széleit szabadon hagyod.

Eközben a címlapon

6. Rakd rá a szeletelt sonkát és kend meg a sárgájából készült masszával.

A sütőpapír segítségével az egészet jó szorosan tekerd fel, majd csomagold be. Néhány órára tedd a hűtőszekrénybe, hogy könnyebben tudd szeletelni.