OTTHONKA

Erről egy szót se: 7 ta­bu­téma, ami­ről sose be­szélj a mun­ka­he­lye­den

Úgy érzed, vagy olyan jóban a mun­ka­tár­sa­id­dal, hogy ki­csit rá­zó­sabb té­má­kat is meg­be­szél­hetsz velük? Na­gyon té­vedsz! És most meg is mond­juk, mik azok a ve­szé­lyes té­ma­kö­rök, ame­lye­ket jobb a mun­ka­he­lye­den in­kább meg sem em­lí­teni.

Mennyire utáltad az előző munkádat

Még akkor se hozd fel, ha egészen horrorisztikus körülmények között dolgoztál. Egészen biztosan lesz valaki a hallgatóságban, aki ismeri az előző főnöködet, és olyan is, aki úgy gondolja: neked is volt részed abban, hogy ilyen rossz érzésekkel távoztál az előző munkahelyedről. Jobb az ilyesmit nem bolygatni.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A politikai nézeteid

A politika manapság valóban rázós téma, és ha a főnököd társaságában kezdesz ilyesmiről beszélni, akkor tényleg kínos helyzetbe keveredhetsz – különösen, ha nem egyeznek a nézeteitek. Nyugodtan lehet meggyőződésed, de ezt ne a munkahelyeden hangoztasd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha új állást keresel

Ha híre megy, hogy új állást keresel, aligha fognak ragaszkodni hozzád a következő leépítésnél. Persze ez nem jelenti azt, hogy ragadj le egy rossz munkahelyen, nyugodtan keress az értékrendednek megfelelő állást – de ezt nem a kollégákkal kell kitárgyalni. Ha biztos lesz az új hely, időben felmondasz majd.

Az orvosi problémáid

Azt persze nyugodtan elmesélheted, ha fogorvoshoz mész, de a komolyabb egészségügyi gondokat nem biztos, hogy meg kell osztanod a kollégáiddal. Nemigen fogják tudni, hogyan reagáljanak korrektül.

A párkapcsolatod részletei

Azzal semmi gond, ha mesélsz a családi szülinapozásról, vagy a gyereked sporteredményeiről. De ha azt tárgyalod ki, hogy megcsal a párod, vagy hogy lanyhul a szexuális életed, az már kínossá válhat. A személyes ügyeket inkább a közeli barátaiddal beszéld meg – ha egy munkahelyi „barát” kiadja a privát ügyeidet, abból kényelmetlen helyzetek lehetnek.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A munkatársaiddal vagy a főnököddel kapcsolatos kifogásaid

Lehet, hogy néha jó lenne levezetni a feszültséget, de gondolj rá, milyen gyorsan terjed a munkahelyi pletyka. Mindig lesz valaki, aki úgy akar majd megfúrni, hogy visszamondja a tőled hallottakat az illetékesnek.

Eközben a címlapon

A céggel kapcsolatos kritikád

A cég üzleti stratégiáját ugyanezért nem illik kritizálni. Az ilyen elejtett mondatok általában a lehető legrosszabb pillanatban szoktak visszajutni a főnökséghez.