LELKIZŐ

Drá­mai val­lo­mást tett Erőss Zsolt édes­anyja

A tra­gi­kus sorsú ma­gyar hegy­má­szó ked­den ün­ne­pelné 49. szü­le­tés­nap­ját. Gyá­szoló anyu­kája hosszú hall­ga­tás után törte meg a csen­det.
  • Szerző: Doris

Előre látta fia halálát Edit néni, a legismertebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt édesanyja. A gyászoló asszony a Lokálnak adott szívszorító interjújában elmondta, hogy Zsolt két nappal tragikus kimenetelű utazása előtt meglátogatta, ő pedig már akkor érezte, hogy aznap látja utoljára.

Fotó: Hópárduc alapítvány
Fotó: Hópárduc alapítvány

"Amikor szedelőzködött, kicsúszott a számon az a mondat, aminek akkor nem értettem az okát: Gyere fiam, búcsúzzunk el, mert többet nem látjuk egymást. Rögtön a számra csaptam, de Zsolt csak kacagott ezen. Dehogy sejtettem, hogy ez egy beteljesülő jóslat lesz"

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- sóhajtott az asszony, aki hívő emberként, állítása szerint, már beletörődött Isten akaratába, és mindennap imádkozik fia lelkéért.Edit néni együtt lakik beteg fiával, amikor pedig nem őt ápolja, Mogyoródra utazik, hogy meglátogassa félárva unokáit.

A 69 éves nő szerint kizárt, hogy a gyerekek valaha is apjuk nyomdokaiba lépjenek.

A tragikus sorsú magyar hegymászó ma, március 7-én lenne 49 éves.

Erőss Zsolt négy évvel ezelőtt hódította meg társával, Kiss Péterrel a 8586 méter magas Kancsendzöngát, de ereszkedés közben mindketten életüket vesztették.